Obuka domaćih pilota na novim američkim helikopterima OH-58D Kiowa Warrior, počela je u Zemuniku.


U Eskadrili helikoptera 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku i povodom početka letačke obuke, akademski filmski snimatelj i autor projekta Milenijske fotografije Šime Strikoman je u utorak, 2. svibnja 2017. napravio je 557. milenijsku fotografiju 16 helikoptera OH-58D Kiowa Warrior te pilota i zrakoplovnih tehničara Eskadrile helikoptera i američkih instruktora letenja i voditelja obuke zrakoplovno-tehničkog održavanja, objavio je MORH na svojim stranicama.

Vezani članci Poginuli piloti Marin Klarin i Tomislav Baturina Piloti Baturina i Klarin bili su zaljubljenici u svoj posao: "Za završni naklon posada vas pozdravlja" Oštećeni američki helikopter (Foto: Dnevnik.hr) Stradali u oluji: Pogledajte kako je oštećen američki Black Hawk u Zemuniku, oglasio se MORH

Polaznici obuke su hrvatski piloti, a provode je američki instruktori letenja. Obuka se provodi na 16 helikoptera OH-58D Kiowa Warrior kojima je opremljena Eskadrila helikoptera iz projekta opremanja Oružanih snaga RH izvidničko-borbenim helikopterima kroz potporu Vlade i Oružanih snaga SAD-a, ističu u MORH-u.

Idući tjedan mediji će imati priliku i snimiti početak letačke obuke na spomenutim helikopterima. No, na Facebook profilu časopisa Hrvatski Vojnik već se može vidjeti mali video isječak.