Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Počela izgradnja zgrade za tri fakulteta u splitskom kampusu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Splitu je danas potpisan ugovor između građevinske tvrtke Konstruktor i splitskog Sveučilišta o izgradnji zgrade triju fakulteta u splitskom kampusu, a nakon potpisivanja ministar Dragan Primorac položio je temeljni kamen.

U toj zgradi nadomak zgradi Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje smjestit će se tri fakulteta splitskog Sveučilišta - Prirodoslovno-matematički, Kemijsko-tehnološki i Pomorski fakultet.

Pročitajte i ovo Ilustracija Puno nepopunjenih mjesta Najtraženiji fakulteti na jesenskim rokovima mogli bi vas iznenaditi: Pitanje je jesu li ta zanimanja uopće tražena Slika nije dostupna Rektor Aleksa Bjeliš: 'Neki bi fakulteti mogli biti ukinuti'

Investiciju - 230 milijuna kuna osigurala je Vlada. Dosad je u splitski kampus uloženo 900 milijuna kuna.

Ministar Primorac na svečanosti početka radova izrazio zadovoljstvo što su kampusi u Hrvatskoj postala najveća gradilišta.

"Mene osobno kao i premijera Sanadera posebno čini sretnim da je za izgradnju kampusa u državi odobreno 3,3 milijarde kuna. Ovo što danas radimo u Splitu je nastavak dosadašnjih radova a slično je u Zagrebu i Rijeci. Isto tako će biti i u Zadru, a za dubrovački kampus je 'pušten' prvi kredit", kazao je ministar.

Splitsko sveučilište ima 22.000 studenata i cilj je da svi oni budu smješteni u kampusu na Visokoj ulici koji će biti prilagođen njima.

Rektor splitskog Sveučilišta Ivan Pavić kazao je kako se tek sada nakon 30 godina ostvaruju snovi splitske akademske zajednice, jer se do ove Vlade, kako je kazao, san o kampusu nije mogao ostvariti, a sada sveučilišni kampus s nekim fakultetima koji su završeni u Splitu već djeluje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene