Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Splitu je danas potpisan ugovor između građevinske tvrtke Konstruktor i splitskog Sveučilišta o izgradnji zgrade triju fakulteta u splitskom kampusu, a nakon potpisivanja ministar Dragan Primorac položio je temeljni kamen.


U toj zgradi nadomak zgradi Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje smjestit će se tri fakulteta splitskog Sveučilišta - Prirodoslovno-matematički, Kemijsko-tehnološki i Pomorski fakultet.

Vezani članci Filozofski fakutet u Rijeci Provjerili smo kako će odsad izgledati studiranje u vrijeme korone: Zbog poštivanja preporuka rasporedi predavanja slažu se danima Radovan Fuchs Fuchs otkrio što će biti s učenicima koji neće htjeti nositi maske, odgovorio i na kritike: "Neka Divjak pročita upute kako Bog zapovijeda"

Investiciju - 230 milijuna kuna osigurala je Vlada. Dosad je u splitski kampus uloženo 900 milijuna kuna.

Ministar Primorac na svečanosti početka radova izrazio zadovoljstvo što su kampusi u Hrvatskoj postala najveća gradilišta.

"Mene osobno kao i premijera Sanadera posebno čini sretnim da je za izgradnju kampusa u državi odobreno 3,3 milijarde kuna. Ovo što danas radimo u Splitu je nastavak dosadašnjih radova a slično je u Zagrebu i Rijeci. Isto tako će biti i u Zadru, a za dubrovački kampus je 'pušten' prvi kredit", kazao je ministar.

Splitsko sveučilište ima 22.000 studenata i cilj je da svi oni budu smješteni u kampusu na Visokoj ulici koji će biti prilagođen njima.

Rektor splitskog Sveučilišta Ivan Pavić kazao je kako se tek sada nakon 30 godina ostvaruju snovi splitske akademske zajednice, jer se do ove Vlade, kako je kazao, san o kampusu nije mogao ostvariti, a sada sveučilišni kampus s nekim fakultetima koji su završeni u Splitu već djeluje.