Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Isplata druge rate duga umirovljenicima koji su izabrali brži model isplate počela je jutros na šalterima svih poslovnih banaka i u poštanskim uredima, a novac mogu podići i oni koji su se odlučili na isplatu putem uputničkog naloga.


Drugu ratu duga može podići 292.158 umirovljenika, za što je
izdvojeno ukupno 1,2 milijarde kuna.

Vezani članci Novac i koronavirus, ilustracija Od 400 do 1200 kuna: Umirovljenicima danas počinje isplata COVID dodatka Trgovina, ilustracija ''Dostavite mi iznos, bez imena dužnika...'': Crnogorac divnom gestom dirnuo vlasnika lokalne trgovine i svoje sugrađane

U poslovnicama Hrvatske poštanske banke (HPB) nije bilo velikih gužvi ni redova, a umirovljenici mogu svoj novac podići poslijepodne i navečer jer je HPB produžila radno vrijeme poslovnica, kazala je danas Hini Ivana Koludrović, glasnogovornica HPB Investa - društva za upravljanje Umirovljeničkim fondom.

Tako će od 13. do 16. prosinca sve poslovnice HPB-a biti otvorene radnim danom od 7 do 20 sati, te subotom od 7 do 14 sati.

Umirovljenici koji su se odlučili na isplatu putem uputničkog naloga već su jučer počeli dobivati uputnice na kućnu adresu, s kojima novac mogu podići u svim poštanskim uredima, kazala je Koludrović.

Pozvala je umirovljenike koji dosad HPB Investu nisu poslali nikakve podatke, a njih je oko 12.000, da se jave što prije kako bi mogli dobiti svoje novce.

Preko uputničkog naloga novci se mogu podići u poštanskim uredima do 31. siječnja iduće godine.

Za upite umirovljenika HPB Invest je otvorio kontakt centar kojemu se mogu javljati od 7 do 24 sata na besplatni broj telefona 08008005 ili za pozive iz inozemstva broj 0038516610225.