Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I dalje nestabilno

Poboljšalo se stanje Jovanke Broz

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon intezivne terapije i njege u prethodnih 24 sata došlo je do blagog poboljšanja stanja Jovanke Broz, bivše prve dame Jugoslavije koja je jučer primljena u beogradski Urgentni centar.

Ipak, liječnici kažu da je stanje Jovanke Broz i dalje nestabilno, a poremećeni su joj krvni tlak i puls, javlja B92.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Titova udovica u bolnici Naglo se pogoršalo zdravstveno stanje Jovanke Broz Slika nije dostupna Posjetio je Dačić Hitno prebačena u bolnicu: Liječnici se bore za život Jovanke Broz

Kako javlja taj srbijanski portal u priopćenju se navodi da je Jovanka Broz pod intenzivnim liječničkim nadzorom, njezino se stanje detaljno prati i primjenjuju se uobičajene mjere kod ovakvih stanja.

'Ukoliko bude bilo kakvih promjena u zdravstvenom stanju Jovanke Broz, Urgentni će se centar oglasiti priopćenjem tijekom današnjeg dana, ukoliko ne bude promjena, priopćenje o njezinom zdravstvenom stanju bit će objavljeno sutra', piše u priopćenju, koje prenosi B92.

Jovanka Broz primljena je jučer tijekom dana u Urgentni centar Srbije u polusvjesnom stanju sa dekubitnim ranama i većom ranom na grudnom košu. Kako je rekao ravnatelj dr. Zlatibor Lončar, koji je osobno preuze brigu o bivšij supruzi Josipa Broza Tita, sumnja se i na početak sepse. Dodao je kako je u bolnicu primljena u vrlo zapuštenom stanju.

>> Hitno prebačena u bolnicu: Liječnici se bore za život Jovanke Broz

Jovanka Broz rođena je 7. prosinca 1924. godine u selu Pećani u Lici, u tadašnjoj Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca u obitelji Budisavljević. S Titom je u braku bila od 1952. sve do njegove smrti 1980. godine, otkada živi povučeno, u gotovo potpunoj izolaciji u beogradskom naselju Dedinje. Imala je čin potpukovnice JNA.

Posljednjih par mjeseci veliku pozornost privukle su njezine ispovijesti u listu 'Blic'. U feljtonu ovog lista ona je detaljno govorila o životu s Titom te o političkim progonima kojima je ona osobno bila izložena. Na kraju je nakon Titove smrti, praktički dospjela u kućni pritvor, uskraćana za mnoga građanska prava, provodeći skoro tri desetljeća u izolaciji.

Dokumente dobila tek 2009.

U srpnju 2009. godine tadašnji ministri unutarnjih poslova Ivica Dačić i socijalne skrbi Rasim Ljajić uručili su Jovanki Broz osobne dokumente - putovnicu i osobnu iskaznicu, koje nije imala skoro tri desetljeća.

Sredinom veljače ove godine Jovanka Broz prijavila je pljačku u kući u kojoj živi na Dedinju, navodeći da su joj ukradene brojne dragocjenosti. Riječ je o jednoj od dedinjskih vila u koju je smještena nakon što je poslije Titove smrti, usred noći krajem kolovoza 1980., iseljena iz rezidencije u Užičkoj 15.

U Beogradu je još od 1983. godine u tijeku ostavinska rasprava o ostavštini Josipa Broza Tita, a ured srbijanskog predsjednika početkom veljače suglasio se da bude otvoren trezor u kojoj je pohranjena imovina zatečena u rezidenciji nakon Titove smrti. Pouzdan i precizan sadržaj trezora javnosti još nije poznat. U javnosti je i dalje sporno koji dio nasljedstva treba pripasti Titovoj udovici. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene