Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prekršajni je sud nepravomoćno kaznio riječku Čistoću s 200 tisuća, a odgovorne osobe s po 50 tisuća kuna zbog smrada i neadekvatnog skladištenja otpada na Viškovu.


Ekolozi, ali i mještani koji su se bunili zbog neadekvatnog odlaganja otpada - smatraju to tek svojom prvom pobjedom.

Vezani članci Ivona Milinović (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL) Riječki HDZ o skandaloznoj izjavi vijećnice: "Ograđujemo se, gostovanje nije koordinirano s nama" Slanje poruke, ilustracija (Foto: Matija Habljak/PIXSELL) Svom odvjetniku slao prijeteće poruke, pa završio u zatvoru: "'Je*** ću te ovom nogom u gipsu"

'Znači jesu krivi i presuda je onakva kakvu smo i očekivali. Čistoća je kažnjena s 200 tisuća kuna kazne a gospoda Štok i Ropac sa po 50 tisuća kuna', rekao je Josip Katalinić, predsjednik Udruge Krizni Eko Stožer Marišćina.

>>Podnesen optužni prijedlog zbog smrada s Marišćine i Viševca

Presuda je donesena za incidente prošle godine. Tužbe su dignute i za ovu godinu.

'Želimo da na osnovu ove presude DORH proširi optužni prijedlog i da nalogodavci koji ovakav sustav gospodarenja otpadom zagovaraju da i oni završe na sudu i da se u Hrvatskoj krene gospodariti s otpadom na ekološki prihvatljiv način', rekla je Mirna Međimorec, glasnogovornica Eko stožera Marišćina.

Odgovornima ekolozi smatraju grad Rijeku, Primorsko-goransku županiju, Ministarstvo zaštite okoliša. Smatraju kako je ovo pozitivan impuls u suzbijanju kriminala u gospodarenju otpadom. Nadaju se da će se otpadom na Marišćini nakon ove nepravomoćne presude napokon početi gospodariti, a ne ga samo odlagati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook