Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravomoćna presuda

Pobjeda mještana Marišćine: Čistoća kažnjena s 200 tisuća kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prekršajni je sud nepravomoćno kaznio riječku Čistoću s 200 tisuća, a odgovorne osobe s po 50 tisuća kuna zbog smrada i neadekvatnog skladištenja otpada na Viškovu.

Ekolozi, ali i mještani koji su se bunili zbog neadekvatnog odlaganja otpada - smatraju to tek svojom prvom pobjedom.

Pročitajte i ovo Devet novih kamiona Čistoće - 2 Spomenuo i Jakuševec FOTO Stigli novi kamioni: Tomašević otkrio i kad bi mogla početi sanacija odrona na Jakuševcu Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca"

'Znači jesu krivi i presuda je onakva kakvu smo i očekivali. Čistoća je kažnjena s 200 tisuća kuna kazne a gospoda Štok i Ropac sa po 50 tisuća kuna', rekao je Josip Katalinić, predsjednik Udruge Krizni Eko Stožer Marišćina.

>>Podnesen optužni prijedlog zbog smrada s Marišćine i Viševca

Presuda je donesena za incidente prošle godine. Tužbe su dignute i za ovu godinu.

'Želimo da na osnovu ove presude DORH proširi optužni prijedlog i da nalogodavci koji ovakav sustav gospodarenja otpadom zagovaraju da i oni završe na sudu i da se u Hrvatskoj krene gospodariti s otpadom na ekološki prihvatljiv način', rekla je Mirna Međimorec, glasnogovornica Eko stožera Marišćina.

Odgovornima ekolozi smatraju grad Rijeku, Primorsko-goransku županiju, Ministarstvo zaštite okoliša. Smatraju kako je ovo pozitivan impuls u suzbijanju kriminala u gospodarenju otpadom. Nadaju se da će se otpadom na Marišćini nakon ove nepravomoćne presude napokon početi gospodariti, a ne ga samo odlagati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene