Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neažurirane web stranice

Po Povjerenstvu za sukob interesa Vladu vodi Sanader!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jeste li znali da Vladu vodi Ivo Sanader, a iz gospodarske nas krize izvlači Damir Polančec? Ne brinite, nismo zapeli u 2009.-oj. Tako to naime piše na web stranicama saborskog povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa.

I može tako pisati dovijeka jer, u povjerenstvu tvrde: ‘Oni se ne bune’. I tako smo svjedoci bizarnog detalja da zemlju vode jedni, a na papiru drugi. Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Ivo Sanader, potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec i ministar obrazovanja Dragan Primorac još uvijek su na stranicama sukobinteresa.hr zajedno sa svojim imovinskim karticama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dok HDZ strahujje od njegovog povratka Za Sabor je Ivo Sanader još uvijek član HDZ-a Slika nije dostupna Sanader demantira Primorčevu ostavku Primorac: Nitko nije nezamjenjiv

Povjerenstvo za sukob interesa ne ažurira svoje stranice i jednom objavljeno može tamo po zakonu stajati zauvijek. ‘Ne postoji zakonska obveza da se podaci koji su objavljeni brišu’, rekao je Mate Kaćan, predsjednik Povjerenstva za sukob interesa.

Kažu da Sanaderu, Polančecu i Primorcu to ionako ne smeta. ‘Da je nekoga do sada već smetalo, onda bi vjerojatno bila reakcija od pojedinačnih dužnosnika, da se to skine s interneta’, smatra Kaćan. Nekima je možda bilo teško reagirati iz zatvora. ‘Pa može on napisat iz zatvora pismo’, kaže Kaćan.

Ali kako bivši predsjednici, potpredsjednici i ministri ne bi na stranicama ostali i posthumno, u izradi je novi najsofisticiraniji do sad neviđeni informatički sustav. ‘Koji će omogućiti da se ti podaci, nakon što istekne rok od 6 mjeseci, nakon njihova prestanka obnašanja dužnosti, da se ti podaci skidaju’, rekao je Kaćan. A možda bismo mogli uštedjeti uopće ne uvodeći zahtjevnu opciju brisanja bivših dužnosnika, jer rijetko koji kad ode, ode zauvijek.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene