Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije riječ o šali

Plin pojeftinio od 1. travnja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Plin je od danas jeftiniji za kućanstva i nije riječ o prvotravanjskoj šali.

Pojeftinjenje plina za kućanstva stupilo je na snagu u srijedu 1. travnja, otprilike na samom kraju sezone grijanja. Iako biste možda pomislili da je riječ o prvotravanjskoj šali, to ipak nije slučaj s ovom vijesti. Plin je jeftiniji za pet do devet posto u prosjeku od danas.

Pročitajte i ovo Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene"

Naime još 16. ožujka Hrvatska energetska regulatorna agencija (HERA) odredila je nove cijene plina, a one će biti na snazi do ožujka 2016. godine. One kojima se plin obračunava na tromjesečnoj ili šestomjesečnoj bazi, HERA je obavijestila da sami mogu očitati stanje plina na plinomjeru te poslati podatke opskrbljivaču.

Vlada smanjuje cijenu plina i šalje u proceduru 'osobni bankrot'

"Sukladno Općim uvjetima opskrbe plinom (Narodne novine, br. 158/13), u navedenom slučaju krajnji kupac može sam očitati plinomjer i o tome dostaviti podatke svom opskrbljivaču plinom u roku tri dana od dana stupanja na snagu Odluke, dakle do uključivo 3. travnja 2015. Ukoliko krajnji kupac ne dostavi podatke o stanju plinomjera, opskrbljivač će potrošnju plina za razdoblje do dana stupanja na snagu Odluke utvrditi razmjerno broju dana potrošnje plina između očitanja stanja plinomjera na početku i na kraju obračunskog razdoblja", stoji u obavijesti na internetskim stranicama HERA-e.

Podsjetimo, odluku o pojeftinjenju plina donijela je Vlada na sjednici održanoj 12. ožujka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene