Gužva je u utorak navečer bila na Markovu trgu gdje je premijer Andrej Plenković okupio HDZ-ove ministre, ali i koalicijske partnere uoči sjednice Sabora u srijedu. Nema sumnje da će biti burno prvo aktualno prijepodne nakon izbora, a na rasporedu je, u srijedu kasno poslijepodne i pitanje povjerenja ministrici Blaženki Divjak. Pokrenuo ga je SDP, podsjetimo, u vrijeme štrajka.


Andrej Plenković je nakon sastanka rekao da će u srijedu na saborskoj sjednici o povjerenju ministrici Blaženki Divjak nastupati na tragu očitovanja Vlade. 

Vezani članci Pregled tjedna Ivane Petrović Nakon sprovodnog kiča Milana Bandića već je stvorena areola finalista u drugome krugu Andrej Plenković i Milan Bandić (Foto: Matija Habljak/PIXSELL) Plenković otkrio što će se dogoditi na sastanku s Bandićem u ponedjeljak: "Neće biti ucjena, mi smo otvoreni za sve"

Potvrdio je da će prisustvovati na dijelu sjednice navečer. "Ali neću na cijeloj sjednici, to obično traje jako dugo. S obzirom da imamo i Vladu i idem u Berlin nije realno da budem do kraja. A nema ni potrebe", rekao je Plenković. 

Jedno od pitanja premijeru bilo je i da li je bilo riječi o suradnji s Milanom Bandićem. "Nije to uoće bio predmet razgovora danas, imali smo normalnu sjednicu. Otvoreno sam pitao jesu li svi tu, rekli su da jesu. Prema tome, ta tema je trajala 30 sekundi", rekao je Plenković.

Bandić, koji je mjesecima kritizirao ministricu Divjak, danas u rukavicama. Na pitanje ima li ministrica njegovu podršku, večeras je rekao da su oni stabilan partner i da će takvi i ostati. 

"Stranka Rada i solidarnosti je stabilan partner koja od prvog dana surađuje na projektima od interesa za grad Zagreb i Republiku Hrvatsku. Takvi ćemo biti i ubuduće", rekao je Bandić.