Nakon brojnih sastanaka s koalicijskim partnerima tijekom dana, premijer Plenković se sastao i s članovima HDZ-a na sjednici kluba zastupnika stranke.

Galerija


Premijer Andrej Plenković je najavio da će pitanje novog ministra gospodarstva biti riješeno sljedeći tjedan, kada će se raspraviti o nasljedniku Martine Dalić. Uvjerava da situacija nije dramatična. Odgovorio je na nagađanja da mu je pozicija poljuljana.

Vezani članci Mislav Bago Novi Crobarometar: Tko je najpopularniji političar, jesu li birači odlučili kazniti predsjednika i premijera zbog javnih nastupa te što smatraju najvećim problemom sjednica Vijeća za elektroničke medije Zbog Indexova pop-upa Vijeće za elektroničke medije zaprimilo pritužbe HDZ-a i jedne osobe

Reporter Dnevnika Nove TV Mislav Bago premijeru je postavio i niz pitanja nakon sastanka kluba zastupnika HDZ-a u Saboru.

"Moja pozicija unutar HDZ-a mislim da je dosta dobra", poručio je odmah Plenković.

Na pitanje je mu pozicija poljuljana i je li čuo izjavu Milijana Brkića, premijer odgovara ležerno.

"Ma nije, ne ljuljam se baš nešto. Ma ne, bio je danas sa mnom, dapače podržava, kohezija, jedinstvo, najsnažniji kada treba ćemo biti", kaže.

Na pitanje smatra li da je ostavkom Martine Dalić politička kriza završila ili je li možda on slijedeći na redu, premijer pokazuje spremnost na nove političke ofenzive protiv njega i Vlade.

"Gledajte, u ovoj političkoj utakmici i više je nego jasno da će uslijediti dodatni udari kako b i se spriječila nagodba, to je cilj, jedne skupine, a drugi cilj je politički cilj, destabiliziranja vlade, ali dobro to je sport koji igramo od nultoga trenutka", istaknuo je Plenković.