Andrej Plenković
Andrej Plenković Foto: DNEVNIK.hr

Premijer Andrej Plenković gostovao je u Dnevniku Nove TV gdje se uz plan borbe protiv koronavirusa osvrnuo i na rezultate izbora u HDZ-u gdje je njegov tim osvojio sve čelne funkcije u stranci.


Nakon što je tim Mire Kovača, u kojem je bio i Milijan Brkić izgubio na unutarstranačkim izborima izgubio, odlučeno je kako Brkić više neće biti potpredsjednik Sabora već će umjesto njega na tu funkciju zasjesti Ante Sanader.

Vezani članci U Westinu održana zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a - 2 U nedjelju HDZ bira 10.000 funkcija na lokalnoj razini, najzanimljivija utrka je u Vukovarsko-srijemskoj Milijan Brkić i Sabina Tandara Knezović Milijan Brkić otkrio za koju će se funkciju u HDZ-u kandidirati, objasnio i povezanost s bivšom načelnicom Lovreća

Još se odlučuje tko će zamijeniti Miru Kovača na mjestu predsjednika Odbora za vanjsku politiku.

Premijer je u razgovoru za Dnevnik Nove TV kazao kako je odluka o smjeni Brkića i Kovača logična. 

"Poruka naših članova i činjenica da je izabrano svih četvero kandidata za potpredsjednika izabrano govori o potpori našem smjeru. Logično je da Ante Sanader postane potpredsjednik Sabora. Milijan Brkić i Miro Kovač i dalje su članovi HDZ-a. Na ključnim dužnostima moramo imati ljude koji dijele viziju stranke, a ne netkog tko je još jučer govorio da stranka ne ide u dobrom smjeru i kako ništa ne valja", rekao je.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr