Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gost Dnevnika Nove TV

Plenković o smjenama Brkića i Kovača: "Na ključnim funkcijama ne može biti netko tko je jučer govorio kako ništa ne valja"

Andrej Plenković
Andrej Plenković Foto: DNEVNIK.hr
Premijer Andrej Plenković gostovao je u Dnevniku Nove TV gdje se uz plan borbe protiv koronavirusa osvrnuo i na rezultate izbora u HDZ-u gdje je njegov tim osvojio sve čelne funkcije u stranci.

Nakon što je tim Mire Kovača, u kojem je bio i Milijan Brkić izgubio na unutarstranačkim izborima izgubio, odlučeno je kako Brkić više neće biti potpredsjednik Sabora već će umjesto njega na tu funkciju zasjesti Ante Sanader.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

Još se odlučuje tko će zamijeniti Miru Kovača na mjestu predsjednika Odbora za vanjsku politiku.

Premijer je u razgovoru za Dnevnik Nove TV kazao kako je odluka o smjeni Brkića i Kovača logična. 

"Poruka naših članova i činjenica da je izabrano svih četvero kandidata za potpredsjednika izabrano govori o potpori našem smjeru. Logično je da Ante Sanader postane potpredsjednik Sabora. Milijan Brkić i Miro Kovač i dalje su članovi HDZ-a. Na ključnim dužnostima moramo imati ljude koji dijele viziju stranke, a ne netkog tko je još jučer govorio da stranka ne ide u dobrom smjeru i kako ništa ne valja", rekao je.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene