Premijer Andrej Plenković danas u Rijeci nije bio pretjerano zainteresiran za komentiranje otvaranja postupka protiv njegovih ministara Gabrijele Žalac i Zdravka Marića pred Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa.

Galerija


''Ne znam, to je na Povjerenstvu'', rekao je na upit o otvaranju postupka protiv dva njegova ministra.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade Plenković ponovio da treba utvrditi tko je odgovoran za curenje informacija: ''Ovo govorim bez primisli na pritisak'' DORH, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Pripetavanje Andreja Plenkovića i DORH-a: Odvjetništvo reagiralo na premijerove izjave

Na pitanje je li novost odluka Povjerenstva, kaže: ''Nije to nikakva novost''.

Konkretnije za postupak protiv Marića također nije želio komentirati, poručio je samo kratko: "To nije moj posao".

Osvrnuo se i na najave Milorada Pupovca o mogućem napuštanju koalicije. 

"Određene stvari koje se tiču našeg programa možemo dinamizirati, ali oni su i dalje parlamentarne većine. Njegove najave nisam doživio kao pretjerivanje. Svi imaju svoje prioritete. Meni je bitno da vodimo računa o cjelini i baš zato smo izdražli sve pokušaje napada da se destablizira većina,ali dočekali i poboljšanje rejtinga od S&P-a", kazao je premijer.

Podsjetimo, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u ponedjeljak je odlučilo pokrenuti postupak protiv ministara Gabrijele Žalac i Zdravka Marića vezano za slučajeve luksuznog mercedesa, kredita HBOR-a i ulaznica za utakmicu Hrvatske i Engleske na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, izjavila je nakon sastanka predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković.

''Za identitet Rijeke i Pule izrazito bitni i 3. maj i Uljanik''

Situacija u Uljaniku i 3. maju, kaže premijer, brine i Vladu, ne samo radnike.

"Mislim da su za identitet Rijeke i Pule izrazito bitni i 3. maj i Uljanik. Mi razumijemo sve moguće aspekte ovih tema, zato i gledamo na koji način prići rješavanju ovog problema, koji je sve samo ne jednostavan", rekao je Plenković, dodavši da je država u brodogradnju u proteklih 28 godina uložila 35 milijardi kuna, od čega pozamašan dio u Uljanik i u 3. maj. "Došlo je do niza pogrešnih poslovnih odluka i propusta. Mi nastojimo toj temi pristupiti racionalno. Sve odluke koje su pred nama moraju voditi računa o svim aspektima", rekao je Plenković.

Komentirajući izjavu ministra graditeljstva i potpredsjednika Vlade, Predraga Štromara, koji je radnicima Uljanika poručio da potraže drugi posao, Plenković je rekao da je Štromar bio pod dojmom zadnje rasprave parlamentarne većine te da konačne odluke o brodogradilištu još nema.

''Kolega Štromar je bio pod dojomo zadnje rasprave parlamentarne većine. Nije još konačna odluka donesena'', kazao je.