Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SDSS ostaje dio većine

Andrej Plenković o postupcima protiv njegovih ministara: "To nije moj posao"

Andrej Plenković (Dnevnik.hr)
Andrej Plenković (Dnevnik.hr)
Aktualno Galerija +0 Andrej Plenković (Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Premijer Andrej Plenković danas u Rijeci nije bio pretjerano zainteresiran za komentiranje otvaranja postupka protiv njegovih ministara Gabrijele Žalac i Zdravka Marića pred Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa.

''Ne znam, to je na Povjerenstvu'', rekao je na upit o otvaranju postupka protiv dva njegova ministra.

Pročitajte i ovo Gabrijela Kišiček - 1 Analiza Gabrijele Kišiček Tko bi pobijedio u sučeljavanju Milanovića i Plenkovića: "To bi bilo napeto gledati, međutim..." Andrej Plenković Biografija predsjednika HDZ-a Tko je Andrej Plenković? Oborio je rekord Ive Sanadera i promijenio 30 ministara, a fotelja mu se trese zbog jednog čovjeka

Na pitanje je li novost odluka Povjerenstva, kaže: ''Nije to nikakva novost''.

Konkretnije za postupak protiv Marića također nije želio komentirati, poručio je samo kratko: "To nije moj posao".

Osvrnuo se i na najave Milorada Pupovca o mogućem napuštanju koalicije. 

"Određene stvari koje se tiču našeg programa možemo dinamizirati, ali oni su i dalje parlamentarne većine. Njegove najave nisam doživio kao pretjerivanje. Svi imaju svoje prioritete. Meni je bitno da vodimo računa o cjelini i baš zato smo izdražli sve pokušaje napada da se destablizira većina,ali dočekali i poboljšanje rejtinga od S&P-a", kazao je premijer.

Podsjetimo, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u ponedjeljak je odlučilo pokrenuti postupak protiv ministara Gabrijele Žalac i Zdravka Marića vezano za slučajeve luksuznog mercedesa, kredita HBOR-a i ulaznica za utakmicu Hrvatske i Engleske na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, izjavila je nakon sastanka predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković.

''Za identitet Rijeke i Pule izrazito bitni i 3. maj i Uljanik''

Situacija u Uljaniku i 3. maju, kaže premijer, brine i Vladu, ne samo radnike.

"Mislim da su za identitet Rijeke i Pule izrazito bitni i 3. maj i Uljanik. Mi razumijemo sve moguće aspekte ovih tema, zato i gledamo na koji način prići rješavanju ovog problema, koji je sve samo ne jednostavan", rekao je Plenković, dodavši da je država u brodogradnju u proteklih 28 godina uložila 35 milijardi kuna, od čega pozamašan dio u Uljanik i u 3. maj. "Došlo je do niza pogrešnih poslovnih odluka i propusta. Mi nastojimo toj temi pristupiti racionalno. Sve odluke koje su pred nama moraju voditi računa o svim aspektima", rekao je Plenković.

Komentirajući izjavu ministra graditeljstva i potpredsjednika Vlade, Predraga Štromara, koji je radnicima Uljanika poručio da potraže drugi posao, Plenković je rekao da je Štromar bio pod dojmom zadnje rasprave parlamentarne većine te da konačne odluke o brodogradilištu još nema.

''Kolega Štromar je bio pod dojomo zadnje rasprave parlamentarne većine. Nije još konačna odluka donesena'', kazao je.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene