Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjet Dubrovniku

Plenković o mogućim novim optužnicama: "Naći ćemo rješenje koje će umiriti branitelje"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković danas u Dubrovniku prisustvuje 27. obljetnici utemeljenja tamošnjeg HDZ-a, a sastat će se i s čelnicima Grada i Županije.

Na novinarsko pitanje treba li zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta odstupiti te hoće li ga HDZ podržati ako se odluči ponovno kandidirati, Plenković je kazao kako o tome još nisu razgovarali.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković analitičari o tajnim snimkama Jesu li ove snimke početak rušenja Plenkovića? "Na izmaku su snaga i živaca, ali ovo je dobro za sve nas" Andrej Plenković Zadnji dan kampanje Plenković vrlo ležerno komentirao snimke na kojima vrijeđa DP i Most: Na jedno je zamalo umro od smijeha

"Razgovarat ćemo o novoj situaciji. Bilo je i drugih slučajeva koji su završili oslobađajućom presudom. Cijeloj priči pristupit ćemo oprezno i racionalno", kazao je Plenković.

Porezni USKOK nastavlja s radom

Komentirao je i najavljenu poreznu reformu te poručio da će tzv. porezni USKOK nastaviti s radom.

"Kompromis koji je postignut predstavlja kvalitetan iskorak u ostvarenju naša tri cilja. Naši građani će imati veći dohodak, porez na dobit će se smanjiti i poduzetnici će biti rasterećeni", kazao je Plenković i dodao da očekuje kvalitetnu raspravu u Saboru nakon koje bi prethodno najavljeni Zakoni trebali stupiti na snagu početkom sljeeće godine.

O najavljenih 1.000 eura za novorođenčad i delimitiranje porodiljnih naknada, Plenković je kazao kako će ministrica Murganić razraditi sve teme.

"Ne mogu sve teme doći na dnevni red u prve tri sjednice. Imamo čitav niz ciljeva koji će se odvijati sukcesivno i doći će na dnevni red", kazao je Plenković.

"Stojim iza Damira Krstičevića"

Osvrnuo se i na mogućnost novih optužnica iz BiH protiv članova Vlade.

"Čvrsto stojim iza potpredsjednika Vlade Damira Krstičevića. Zaštitit ćemo nacionalne interese, dignitet Domovinskog rata i hrvatske branitelje unutar HVO-a. Svi zločini trebaju se istražiti i onaj tko je odgovoran mora za njih odgovarati, ali protivim se orkestriranim tajminzima i selektivnom pristupu pojedinim istragama. Vidjet ćemo što je od ovih prijava supstancijlano potkrijepljeno da bi eventualno moglo postati optužnica. Imamo Savjet za suradnju s međunarodnim kaznenim sudovima i posebno povjerenstvo koje će se baviti slučajevima pripadnika HVO-a. Iznaći ćemo rješenje koje će umiriti naše branitelje. Sve službe su angažirane, provjeravaju navode", kazao je Plenković.

Upitan jesu li proračunom predviđena sredstva za Ured bivšeg predsjednika, Plenković je rekao je da proračun još nije došao na sjednicu Vlade.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene