Dobavljači Agrokora u ponedjeljak bi se trebali sastati s upravom tog koncerna i razgovarati o potraživanjima koja iznose oko 16 milijardi kuna.


Istovremeno, Vlada dovršava zakon, koji bi trebao pomoći u restrukturiranju i očuvanju radnih mjesta. O njemu je u izjavi za Novu TV govorio i predsjednik Vlade Andrej Plenković. Kaže kako postoje načini da se zaustave negativni trendovi i nastavi poslovanje, koje bi donosilo prihode, uz mirovanje potraživanja.

Vezani članci Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) Dnevnik Nove TV donosi detalje istrage o dobavljačima Agrokora i kako će se oni braniti od tih optužbi Video zid Saše Kopljara o nagodbi o Agrokoru (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Tko će dobiti više, a tko manje: Evo u čijim će rukama na kraju završiti nekad najveći koncern na ovim prostorima

Na pitanje radi li se o mirovanju u pogledu podmirenja obveza odgovara: ''Da, ali da bi se istodobno, prije svega dobavljači, našao bi se način kako da se namire dobavljači dobivanjem svježe likvidnosti''.

Na pitanje bi li onda dobavljači morali otpisivati dio svojih dugova kaže:

''To su već nijanse i detalji. Sve je moguće, to je moguće i bez ovakvog zakonskog okvira. Odnosi između različitih kompanija podrazumijevaju ponekad i takve situacije, ali ja u to u ovom trenutku ne bih ulazio, to je za kasniju fazu ove teme'', rekao je.

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju