Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Sve je moguće''

Plenković o Agrokoru: Postoje načini da se zaustave negativni trendovi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dobavljači Agrokora u ponedjeljak bi se trebali sastati s upravom tog koncerna i razgovarati o potraživanjima koja iznose oko 16 milijardi kuna.

Istovremeno, Vlada dovršava zakon, koji bi trebao pomoći u restrukturiranju i očuvanju radnih mjesta. O njemu je u izjavi za Novu TV govorio i predsjednik Vlade Andrej Plenković. Kaže kako postoje načini da se zaustave negativni trendovi i nastavi poslovanje, koje bi donosilo prihode, uz mirovanje potraživanja.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić Vrući krumpir DORH je ponovno sklon skupim stranim vještacima. Dnevnik Nove TV doznao sve o ponudi hrvatskih stručnjaka Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) Izvještava Andrija Jarak Dnevnik Nove TV donosi detalje istrage o dobavljačima Agrokora i kako će se oni braniti od tih optužbi

Na pitanje radi li se o mirovanju u pogledu podmirenja obveza odgovara: ''Da, ali da bi se istodobno, prije svega dobavljači, našao bi se način kako da se namire dobavljači dobivanjem svježe likvidnosti''.

Na pitanje bi li onda dobavljači morali otpisivati dio svojih dugova kaže:

''To su već nijanse i detalji. Sve je moguće, to je moguće i bez ovakvog zakonskog okvira. Odnosi između različitih kompanija podrazumijevaju ponekad i takve situacije, ali ja u to u ovom trenutku ne bih ulazio, to je za kasniju fazu ove teme'', rekao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene