Predstavnici Udruge dobavljača Agrokora, sadašnje Fortenove, bili su na sastanku u Vladi. Premijeru Plenkoviću i suradnicima požalili su se na nepoštivanje nagodbe od strane Fortenove.

Galerija Fortenova grupa (Foto: DNEVNIK.hr) Agrokor (Foto: Filip Kos/PIXSELL) Agrokor (Foto: Filip Kos/PIXSELL) +1 Marin Pucar (Foto: Dnevnik.hr)

Nagodbom je dogovoreno da će granični dug od 70 milijuna eura biti isplaćen tijekom četiri godine. Međutim, dobavljači su nedavno na sastanku s glavnim izvršnim direktorom grupe Fabrisom Peruškom dobili novi prijedlog isplate graničnog duga u kojem stoji da će ove godine dobiti oko pet milijuna eura zaostalog duga. Novi prijedlog vide kao izigravanje nagodbe i očekuju pomoć Vlade.

Vezani članci Nagodba u Agrokoru dovedena u pitanje (Foto: Dnevnik.hr) Grčevita borba oko nagodbe u Agrokoru: "Ulog je prevelik, sva imovina nije dovoljna da se isplati cijeli dug" Agrokoru je sjedište nekad bilo u Ciboninu tornju (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Od pada Vlade do ulaska ruskih banaka u Agrokor: Godina velikih turbulencija u najvećem hrvatskom koncernu

Predsjednik uprave Podravke Marin Pucar kazao je da za sada neće poduzimati pravne korake. ''Pa ja mislim da u poslovnom svijetu dok se ne iscrpe sve poslovne relacije i da dvije strane imaju razumijevanja da se problem riješi, nećemo poduzimati. U svakom slučaju, imali smo i dosad razumijevanja prema Fortenova grupi i prema Konzumu'', rekao je Pucar.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju