Predstavnici Udruge dobavljača Agrokora, sadašnje Fortenove, bili su na sastanku u Vladi. Premijeru Plenkoviću i suradnicima požalili su se na nepoštivanje nagodbe od strane Fortenove.

Galerija


Nagodbom je dogovoreno da će granični dug od 70 milijuna eura biti isplaćen tijekom četiri godine. Međutim, dobavljači su nedavno na sastanku s glavnim izvršnim direktorom grupe Fabrisom Peruškom dobili novi prijedlog isplate graničnog duga u kojem stoji da će ove godine dobiti oko pet milijuna eura zaostalog duga. Novi prijedlog vide kao izigravanje nagodbe i očekuju pomoć Vlade.

Vezani članci Emil Tedeschi Tedeschi oštro po Todoriću: "Za optuživanje drugih moraš biti čovjek bez morala, obraza i samokritike" Marica Vidaković, prokuristica Kraša (Foto: Petar Glebov/PIXSELL) Sklopljena nagodba o Agrokoru: "Dugo je trajalo, ali mislim da je na zadovoljstvo svih vjerovnika"

Predsjednik uprave Podravke Marin Pucar kazao je da za sada neće poduzimati pravne korake. ''Pa ja mislim da u poslovnom svijetu dok se ne iscrpe sve poslovne relacije i da dvije strane imaju razumijevanja da se problem riješi, nećemo poduzimati. U svakom slučaju, imali smo i dosad razumijevanja prema Fortenova grupi i prema Konzumu'', rekao je Pucar.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr