Predstavnici Udruge dobavljača Agrokora, sadašnje Fortenove, bili su na sastanku u Vladi. Premijeru Plenkoviću i suradnicima požalili su se na nepoštivanje nagodbe od strane Fortenove.

Galerija


Nagodbom je dogovoreno da će granični dug od 70 milijuna eura biti isplaćen tijekom četiri godine. Međutim, dobavljači su nedavno na sastanku s glavnim izvršnim direktorom grupe Fabrisom Peruškom dobili novi prijedlog isplate graničnog duga u kojem stoji da će ove godine dobiti oko pet milijuna eura zaostalog duga. Novi prijedlog vide kao izigravanje nagodbe i očekuju pomoć Vlade.

Vezani članci Agrokor (Foto: Filip Kos/PIXSELL) Slovenski vrhovni sud: Dionice Mercatora moraju odmah biti vraćene Agrokoru Nagodba u Agrokoru dovedena u pitanje (Foto: Dnevnik.hr) Grčevita borba oko nagodbe u Agrokoru: "Ulog je prevelik, sva imovina nije dovoljna da se isplati cijeli dug"

Predsjednik uprave Podravke Marin Pucar kazao je da za sada neće poduzimati pravne korake. ''Pa ja mislim da u poslovnom svijetu dok se ne iscrpe sve poslovne relacije i da dvije strane imaju razumijevanja da se problem riješi, nećemo poduzimati. U svakom slučaju, imali smo i dosad razumijevanja prema Fortenova grupi i prema Konzumu'', rekao je Pucar.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr