Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na Twitteru

Plenković: "Drugi svjetski rat trajno je obilježio Europu, nastavljamo graditi Europu mira"

Andrej Plenković - 2
Andrej Plenković - 2 Foto: DNEVNIK.HR
Predsjednik Vlade Andrej Plenković, koji sudjeluje na europskom Socijalnom samitu u Portu, objavio je u subotu na twitteru kako je danas 76. obljetnica završetka Drugog svjetskog rata.

"Danas na 76. obljetnicu kraja Drugog svjetskog rata, čije su strahote trajno obilježile Europu, na #EUSocialSummit21 u Portu nastavljamo zajedno graditi Europu mira, humanističkih vrijednosti, socijalne pravednosti i gospodarskog napretka", napisao je Plenković na svom twitter profilu.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

Na današnji dan 8. svibnja obilježava se kraj Drugog svjetskog rata, odnosno Dan Europe. Obilježava se i Dan oslobođenja Zagreb u sjećanje na dan kada partizani oslobodili Zagreb, čime je Nezavisna Država Hrvatska (NDH) i službeno prestala postojati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene