Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Odredište uglavnom poznato kao skijalište sve je popularnije ljetno odredište.


Izletište Platak, do sada poznato uglavnom kao najbliže riječko skijalište, postaje sve popularnije ljetno odredište Primoraca i stranih turista. Vjetrovit dan na moru mnogi su odlučili provesti na svježem zraku u čistoj prirodi i uživati u raznim sportskim aktivnostima.

Vezani članci Dječja kuća Rijeka - 1 Šareni hodnici, kino platna, razigrani motivi: Riječki mališani dobivaju kuću na četiri kata punu sadržaja samo za njih Policajac, ilustracija Užas u Ludbregu: U rijeci Bednji pronađeno tijelo starije ženske osobe

Iz Postojne, kroz šumu, talijanski je par stigao do Platka. Odmor namjeravaju provesti vozeći se šumskim putovima.

'S vozilom smo došli do Postojne i krenuli u avanturu, uživamo sad u vožnji ovim šumskim cestama. Priroda je divna', kaže Chiara, gošća iz Italije.

I obitelj iz Belgije na Platku će provesti nekoliko dana. Ne privlači ih odmor na moru gdje je, kažu, prevelika gužva.

'Ostat ćemo barem pet dana. Želimo uživati u planinarenju, šetnjama i miru'.

Burovit dan mnogim Primorcima nije odgovarao za kupanje i sunčanje pa su ga odlučili provesti aktivno - u dubokoj hladovini. U svježem zraku i ugodnoj temperaturi od tek 15 stupnjeva uživaju i najmlađi.

Terene za disc golf, sport posebno popularan u sjevernoeuropskim državama - koristili su danas sudionici međunarodnog turnira.

'Ovo je jedan od najljepših terena na kojima sam igrao po izgledu i po pogledima', kaže Tomislav Gorički, predsjednik Hrvatskog flying disc saveza.

Izletište Platak tek dvadesetak kilometara udaljeno od Rijeke postaje sve zanimljivije i ljeti i zimi - gostima iz cijeloga svijeta. 

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr