Platak sve zanimljiviji strancima (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Platak sve zanimljiviji strancima (Foto: Dnevnik.hr) - 1

Odredište uglavnom poznato kao skijalište sve je popularnije ljetno odredište.


Izletište Platak, do sada poznato uglavnom kao najbliže riječko skijalište, postaje sve popularnije ljetno odredište Primoraca i stranih turista. Vjetrovit dan na moru mnogi su odlučili provesti na svježem zraku u čistoj prirodi i uživati u raznim sportskim aktivnostima.

Iz Postojne, kroz šumu, talijanski je par stigao do Platka. Odmor namjeravaju provesti vozeći se šumskim putovima.

'S vozilom smo došli do Postojne i krenuli u avanturu, uživamo sad u vožnji ovim šumskim cestama. Priroda je divna', kaže Chiara, gošća iz Italije.

I obitelj iz Belgije na Platku će provesti nekoliko dana. Ne privlači ih odmor na moru gdje je, kažu, prevelika gužva.

'Ostat ćemo barem pet dana. Želimo uživati u planinarenju, šetnjama i miru'.

Burovit dan mnogim Primorcima nije odgovarao za kupanje i sunčanje pa su ga odlučili provesti aktivno - u dubokoj hladovini. U svježem zraku i ugodnoj temperaturi od tek 15 stupnjeva uživaju i najmlađi.

Terene za disc golf, sport posebno popularan u sjevernoeuropskim državama - koristili su danas sudionici međunarodnog turnira.

'Ovo je jedan od najljepših terena na kojima sam igrao po izgledu i po pogledima', kaže Tomislav Gorički, predsjednik Hrvatskog flying disc saveza.

Izletište Platak tek dvadesetak kilometara udaljeno od Rijeke postaje sve zanimljivije i ljeti i zimi - gostima iz cijeloga svijeta. 

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr