Veliki šumski požar u Kaštel Kambelovcu buknuo je u nedjelju oko podneva, u gašenju sudjeluje tridesetak lokalnih vatrogasaca, a uskoro bi im u pomoć trebala stići i dva kanadera, doznaje se od vatrogasaca.


Ako imate snimke ili fotografije požara, pošaljite nam ih na moj.report@novatv.hr, ali ni u kojem slučaju ne dovodite sebe u opasnost!

Gorila je borova šuma, trava i nisko raslinje na nepristupačnom terenu koji se nalazi u brdu sjeverno od groblja. Na terenu su kaštelanski vatrogasci, a vatra se brzo širila.

Vezani članci Požar u Novom Zagrebu VIDEO Požar u Novom Zagrebu: Vatrogasci objavili što se zapalilo kod poznate vojarne Bivši ministar kulture Božo Biškupić Nije problem samo u Sotoni, snimanja se u Hrvatskoj zabranjivala i zbog golotinje. Provjerili smo što o priznanju župana kaže bivši ministar kulture

U gašenju velikog požara vatrogascima su se pridružila tri kanadera i air traktor. Na terenu se nalazi 80 vatrogasaca iz širega splitskog područja sa 27 vozila.

Budući da se vatra brzo širila gasitelji su pozvali dodatne snage, pa su vrlo brzo u pomoć stigla tri kanadera i air traktor iz 93. Zrakoplovne baze Zemunik HRZ-a.

POŽAR GASILO PET KANADERA Ugrožene bile i dvije kuće

Da je riječ o većem požaru govori i podatak da se veliki dim iz Kaštela vidio i u Splitu. U Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Kaštel Gomilica rekli su nam kako je u tijeku sanacija, a nadaju se da će u idućih nekoliko sati stabilizirati područje.

Inače, požar se u jednom trenutku približio Lovačkom domu, no usprkos tome što se radi o nepristupačnom terenu gasitelji su uspjeli zaustaviti daljnje širenje vatre.

Još se uvijek pouzdano ne zna kolika je površina zahvaćena požarom, a nakon što vatra bude lokalizirana kanader će pomoću GPS-a snimiti i izračunati izgorenu površinu, kažu vatrogasci.

(Hina, Sa.Pu.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook