Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukoliko vrijedi 100.000 eura

Plaćat će se porez i na stanove u kojima se živi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Porez na imovinu kreće od 1. travnja iduće godine, a čini se kako ćemo plaćati porez i na kuće i stanove u kojima živimo.

Na ovotjednoj sjednici Vlade odlučeno je da će se od 1. travnja sljedeće godine uvesti porez na imovinu, a stanovi u kojima vlasnici ne žive ili prazni poslovni objekti, naplaćivat će se po stopi od 2 %, piše Novi List. Što to točno znači? Ukoliko Porezna uprava vrijednost stana procijeni na 100.000 eura, vlasnik će morati godišnje plaćati 2000 eura poreza.

Pročitajte i ovo Moskva Stroge mjere Kompanije koje napuštaju Rusiju moraju za to platiti, zarada već premašila godišnji plan Hrvoje Krešić, videozid - 4 PRIJETI LI KOLAPS? Analiza Hrvoja Krešića: Tri su najvažnija razloga za divljanje cijena nekretnina u Hrvatskoj - "Stvoreno je usko grlo na tržištu..."

>> Uskoro nove cijene: Kava i sokovi jeftiniji, cigarete skuplje! Ukida se porez na luksuz!

Ako ipak vlasnici žive u tom stanu, Porezna uprava će odobriti popust od 90 % te će vlasnik morati platiti 200 eura poreza godišnje za stan u vrijednosti 100.000 eura. Ako su vlasnici stan nekome iznajmili popust će biti 80 %, što znači da će plaćati 400 eura poreza godišnje.

Namjera uvođenja poreza na imovinu jest da zamijeni dosadašnju komunalnu naknadu koja se do sada naplaćivala po kvadraturi i gradskoj zoni u kojoj se stan nalazi, a ne po vrijednosti stana. Ipak, čini se kako će građane porez na imovinu koštati više od dosadašnje komunalne naknade.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene