Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Javnost sve više sumnja

Pištolj i Šlogarovo priznanje policiji je dovoljan dokaz

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što se pojavila informacija kako je vlasnica pištolja kojim je ubijena Ivana Hodak zapravo 72-godišnja gospođa iz Pule, u javnosti su se ponovno probudile sumnje u policijsko razrješenje cijelog slučaja.

Mirno i povučeno 72-godišnja vlasnica pištolja kojim je ubijena Ivana Hodak u pulskoj vili već godinama živi sa sinom. No, susjedi je već nekoliko dana nisu vidjeli. 'Za taj slučaj sam čuo jučer iz medija, da je gospođa bila vlasnica tog pištolja iz kojeg je ubijena Ivana Hodak, a drugo ništa ne znam osim što je nisam vidio desetak dana', rekao je susjed Branko Jakovljević.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tako slatko VIDEO: Baš kao malo dijete Slika nije dostupna Nije kobnog dana kupio šampon Suđenje: Šlogar nije kupio skupi šampon

U policiji tvrde kako ništa nije sporno. Oružje je prošlo tri vlasnika, a osumnjičenom beskućniku je prodano 1994. za 700 tadašnjih maraka. Priznaju da su vlasnici savjetovali da o svemu ne priča medijima jer je svjedok u kaznenom postupku. No javnost je o skitnici-ubojici i dalje podijeljena.Baš sve snimke nadzorne kamere koje bi mogle pokazati tko je pratio, a potom i ušao u stubište za Ivanom Hodak poprilično su mutne. Vještačenje odjeće još traje, a na mjestu zločina skitnica navodno nije ostavio ni jedan trag. 'To vam ja niti ne želim, niti trebam reći, dakle, ono što je pronađeno na mjestu događaja - prirodu tragova, vrstu tragova je sastojni dio sudskog spisa i o tome će se raspravljati na sudu', rekao je Krunoslav Borovec, načelnik Ureda ravnatelja policije.

>> Pištolj kojim je ubijena Ivana Hodak registriran na staricu iz Pule

Za sad je poznato samo jedno - zrna i čahure ispaljene na mjestu ubojstva, ispaljene su iz pištolja koji je pronađen kod osumnjičenika. 'U praksi ne postoje dva pištolja, dva oružja koja ostavljaju jednake mehaničke tragove u vidu ogrebotina i ostaloga na ispaljenim zrnama i čahurama', rekao je Rade Stojadinović, vještak za balistiku. Pištolj i priznanje, policiji je dovoljno da slučaj bude zaključen.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene