Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pirotehničari Mungosa nisu dobili dvije plaće, nastavljaju prosvjed

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šezdesetak pirotehničara AKD-a Mungos nastavlja prosvjedovati u prostorijama zgrade svoje tvrtke u Mandlovoj ulici jer još nije udovoljeno njihovim zahtjevima da im se isplate zaostale plaće i provede revizija poslovanja tvrtke.

Predsjednik Radničkog vijeća AKD Mungos Nikola Salopek opovrgnuo je danas informacije koje su se pojavile u nekim medijima da su pirotehničari dobili plaće za travanj i svibanj.

Pročitajte i ovo ZET auobusi Novo povećanje Radnicima u Zagrebačkom holdingu i ZET-u rastu plaće, a mijenjat će se i koeficijetni za vozače Slika nije dostupna Kosor razgovarala s pirotehničarima Mungosa o njihovim problemima

Nismo dobili plaće, tako da ostaje status quo, rekao je Salopek te najavio da bi u ponedjeljak trebala biti smijenjena Uprava Mungosa i započeti kontrola financijskog poslovanja.

To proizlazi iz zaključaka s jučerašnjeg sastanka predstavnika pirotehničara s Vedranom Duvnjakom, predsjednikom Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP), koji je vlasnik Mungosa.

Iako je HFP uplatio na račun Mungosa 2,5 milijuna kuna, direktor tvrtke Dubravko Milković navodno je prebacio 680.000 kuna na račune dviju tvrtki, podizvođača radova, a gdje je nestao preostali novac nije poznato.

HFP bi u ponedjeljak trebao riješiti problem isplate zaostalih plaća za travanj i svibanj te započeti reviziju poslovanja u 2006. i 2008. godini, a tijekom tjedna održati sastanak s predstavnicima Mungosa i Hrvatskog centra za razminiranje o osiguranju daljnjeg poslovanja jedine državne tvrtke za razminiranje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene