Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Pulski zatvor Sheraton među hrvatskim zatvorima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pulski zatvor je kaznionica zatvorenog tipa, a smatra se jednom od najsigurnijih u Hrvatskoj te je jedan od četiri zatvora u državi koji imaju poseban odjel za izdržavanje kazne.

Iako po pravilima može primiti 146 zatvorenika, u pulskom zatvoru obično boravi više od 200 pritvorenika i zatvorenika, a zbog posebnih okolnosti ondje je premješten Hrvoje Petrač. 

Pročitajte i ovo Gradonačelnik Pule Filip Zoričić krivotvoreni potpis Gradonačelnik Pule: "Predsjednica Gradskog vijeća više nema moju podršku, vrijeme je za izbore" Ilustracija nedostatak liječnika ''Pa kako je to moguće?!'': Rekli mu da nema dežurnog liječnika na hitnoj, imamo odgovor bolnice

Pulski zatvor zovu i 'zatvor pod ključem', jer je većina soba pod ključem tijekom dana. Izuzetak su sobe zatvorenika koji rade ili tijekom dnevne šetnje dva sata dnevno. Kaznionica u Puli nema poseban poluotvoren ili otvoren odjel. 

>> Petrač prebačen u pulski zatvor iz 'organizacijsko sigurnosnih razloga'

'Pulski zatvor slovi kao Sheraton među hrvatskim zatvorima', rekao je saborski zastupnik Damir Kajin.

'Zatvor pod ključem' ustrojen je kao muški zatvor, s tek manjim dijelom istočnog krila za žene. Zapadno je krilo smješteno uz Županijski sud, zatvoreničko je i tu će najvjerojatnije 'ležati' i Hrvoje Petrač. 

U šetnju će ići u malom krugu, okruženom visokim zidinama, no na raspolaganju će imati dramsku, literarnu, likovnu, glazbenu ili novinarsku radionicu. 

Više o pulskom zatvoru pogledajte u video prilogu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene