Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Petero djece u Tuheljskim Toplicama nadražio je klor te su zaprimljeni u bolnicu.


Četiri dječaka i jedna djevojčica, stari od pet do osam godina, jučer ujutro zaprimljeni su u zabočku Opću bolnicu zbog nadražaja klorom na vanjskim bazenima Termi Tuhelj u Tuheljskim Toplicama.

Vezani članci Krešimir Luetić i Martina Bolšec Oblak - 3 Predsjednik liječničke komore upozorava: "U samo desetak dana udvostručen je broj pacijenata koji trebaju bolničku njegu. Resursi nisu neograničeni" Slika nije dostupna Osmero djece završilo u bolnici zbog dišnih i probavnih problema

Otac jedne djevojčice koji je na bazenu bio s njom i nećakom ispričao je kako su se uplašili kada su vidjeli žutu mrlju koja je u  vodi bazena nastala zbog klora.

'Kad smo krenuli prema dječjem bazenu, vidjeli smo svoju curicu kako je na rubu bazena, kako kašlje i guši se i plače. Ubrzo se i nećak počeo gušiti. Kraj bazena je smrad bio kiselkast. Vidjeli smo da se po bazenu razlijeva žuta tekućina', rekao je otac.

>> Poreč: Četvero djece otrovalo se klorom u bazenu

Ravnatelj bolnice u Zaboku rekao je da su sva djeca jučer primljena s blažim simptomima nadražaja, te je većina puštena kući. Djeca su u bolnici bila tek na 24-satnom promatranju.

U ovom slučaju zakazala je automatika, rekli su u Toplicama. 'Nažalost na tehničke kvarove kao u ovom slučaju ne možemo utjecati. Žao nam je zbog svega i ispričavamo se', rekla je Ivana Kolar, ravnateljica Termi Tuhelj.

'Nekoliko nam se djece javilo da imaju simptome kašlja, pa smo prema standardnom postupku pozvali Hitnu koja ih je odvela u bolnicu na pregled. Ondje smo dobili informacije da nije posrijedi trovanje klorom, već da su djeca samo imala manje simptome nadražaja kašlja', ispričala je Kolar.

U Općinskom državnom odvjetništvu u Zlataru, za Dnevnik.hr rekli su tek da su izvidi u tijeku.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.