Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pet osoba poginulo je u sukobima između protivnika iranskog predsjednika i snaga reda koje su uhitile više od 300 osoba, rekao je zamjenik šefa iranske policije Ahmad Reza Radan.


On je implicitno demantirao da su smrtni slučajevi povezani s represijom snaga reda. Jedna žrtva je poginula pri padu s mosta, dvije u automobilskoj nesreći, a jedna je ubijena vatrenim oružjem, rekao je Radan na televiziji.

Šef policije Teherana rekao je da je više od 300 ljudi uhićeno tijekom nedjeljnih prosvjeda. Prema podacima nekoliko internetskih stranica oporbe, snage reda su ubile najmanje pet ljudi, od kojih nekoliko vatrenim oružjem. Među žrtvama je nećak šefa oporbe Mira Hoseina Musavija, koji je ubijen vatrenim oružjem.

Vezani članci Snijeg u Teheranu poremetio svakodnevnicu - 6 Zbog obilnog snijega u Teheranu zatvorene škole, poremećen zračni promet Angela Merkel, Boris Johnson i Emmanuel Macron Reakcije na opasno zaoštravanje odnosa: Berlin, Pariz i London pozivaju Iran da ne krši nuklearni sporazum

>> Ubijeni prosvjednici u protuvladinim prosvjedima u Teheranu

Prije objave smrti Musavijeva nećaka, šef policije Teherana je demantirao smrt prosvjednika i tvrdio da policija nije koristila vatreno oružje. Prosvjedi su se u nedjelju odvijali u velikoj aveniji gdje su se u lipnju održavale manifestacije protiv predsjednika Ahmadinedžada. (Hina)