Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Luda izborna noć

Slavlja u stožerima Domoljubne koalicije, MOST-a i Hrvatska raste

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U burnoj i neizvjesnoj izbornoj noći razloga za slavlje imali su HDZ, kao relativni pobjednik izbora s osvojenih 59 mandata prema neslužbenim rezultatima DIP-a, te MOST, kao veliko iznenađenje i prava treća opcija s osvojenih 19 mandata u Saboru.

U stožeru MOST-a tijekom večeri i noći bilo je veselo, rezultat je nadmašio i njihova očekivanja, a atmosfera je bila u duhu ostvarenog rezultata. Pjevalo se u MOST-u i pozorno slušalo što je njihov lider poručio građanima s govornice u govoru. Božo Petrov je ispraćen gromoglasnim pljeskom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tražit će pisana očitovanja MOST odustao od klauzure na Plitvicama, pregovori bi trebali završiti do srijede Slika nije dostupna Parlamentarni izbori 2015 Apelirao na zastupnike manjina: 'To je grubo zadiranje u njihovu slobodu'

Ništa manje veselo nije bilo niti u stožeru Domoljubne koalicije, koji je dobio najviše mandata u novom sazivu Sabora. Neki su u HDZ-u ovu pobjedu shvatili vrlo emotivno, a koliko, pogledajte u priloženom videu.

REZULTATI DIP-a: Domoljubna koalicija 59, Hrvatska raste 56, MOST 19, IDS 3, Živi zid 1, HDSSB 2, Bandić Milan 2, Uspješna Hrvatska 1

PREFERENCIJALNO GLASOVANJE Evo koji su kandidati dobili najviše glasova

Atmosfera u koaliciji Hrvatska raste, koja je osvojila 56 mandata u novom sazivu Sabora nije bila euforična, ali nije bilo niti tužnih lica. Šef koalicije Zoran Milanović poručio je da su spremni za nastavak posla i novi mandat te je ispraćen gromoglasnim pljeskom.

Pogledajte atmosfere u izbornoj noći u sva tri navedena stožera.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene