Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Papa s irskim poglavarima

Papa osjeća 'bijes i stid' zbog zlostavljanja u Irskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. osjeća 'bijes i stid' zajedno s irskim narodom glede vladina izvješća da su crkveni poglavari 30 godina zataškavali seksualno zlostavljanje djece, priopćio je u petak Vatikan.

'Sveti Otac dijeli bijes, osjećaj iznevjerenosti i stid koje osjećaju vjernici u Irskoj i ujedinjen je u molitvi s njima u ovo teško vrijeme u životu Crkve', navodi Vatikan. U priopćenju izdanom nakon što je Papa održao sastanak s irskim crkvenim poglavarima kaže se da je izvješće 'uznemirilo i potreslo'. On će napisati pastoralno pismo irskom narodu o seksualnom zlostavljanju u Irskoj i odgovoru Vatikana na tu krizu.

Pročitajte i ovo Knjiga žalosti za papu Benedikta XVI. - 1 U Zagrebu Milanović se upisao u knjigu žalosti povodom smrti pape Benedikta XVI.: Uputio sućut papi Franji Slika nije dostupna Na poziv pape Benedikta XVI. Vatikan po prvi put raspravlja o seksualnom zlostavljanju unutar Crkve

Izvješće objavljeno potkraj studenoga nakon tri godine istrage, pokazuje da je irska Katolička crkva skrivala seksualna zlostavljanja koje su počinili svećenici dublinske regije nad nekoliko stotina djece tijekom nekoliko desetljeća. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene