Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SPAR donosi

Pamtite li miris mamine i bakine kuhinje? Uz začin Tine Popović lako ćete ga se prisjetiti: ''Moja je ideja da Korijen ostane kao uspomena na bliskost koju smo imale''

Aktualno Galerija Tina Popović i njezin povrtni dodatak jelima Korijen Tina Popović i njezin povrtni dodatak jelima Korijen Foto: Nova TV Korijen je domaća mješavina povrća nastala prema recepturi Tinine bake Korijen je domaća mješavina povrća nastala prema recepturi Tinine bake Foto: Nova TV Tina Popović nakon završetka ekonomskog fakulteta pronalazi posao u tehničkoj industriji Tina Popović nakon završetka ekonomskog fakulteta pronalazi posao u tehničkoj industriji Foto: Nova TV Korijen povrtni dodatak jelima jedinstvene strukture, okusa i recepture Korijen povrtni dodatak jelima jedinstvene strukture, okusa i recepture Foto: Nova TV +3 Tinin Korijen sada se nalazi u svim INTERSPAR i odabranim SPAR trgovinama Galerija 1/8 >>
Poduzetnička priča isprepletena tradicijom, obiteljskim odnosima, ali i izazovima iznjedrila je zanimljiv proizvod, povrtni dodatak jelima Korijen.

Ljubav, povjerenje i ustrajnost samo su dio onoga što su joj majka i baka usadile, prisjeća se Tina Popović, koja je protagonistica još jedne ustrajne priče projekta Startaj Hrvatska. Njezina obitelj uvijek joj je bila potpora, no Tina je svoj put birala sama.

Završila je ekonomski fakultet i zaposlila se u tehničkoj industriji: ''Povezanost marketinga i tehničkog usmjerenja možda nekome nije najbliža, ali to je bio još jedan izazov u mom životu, da se nađem u industriji koja mi je bila potpuno nepoznata'', govori. Unatoč odličnom snalaženju u nečemu novom priznaje kako je oduvijek maštala o tome da ima nešto svoje.

Tina Popović i njezin povrtni dodatak jelima Korijen Korijen je domaća mješavina povrća nastala prema recepturi Tinine bake (Foto: Nova TV)

Ta je želja nije napuštala te se ekonomistica odlučila okušati u poduzetništvu: ''Došla sam na ideju Korijena. Korijen je domaća mješavina povrća nastala prema bakinoj recepturi, što mu daje poseban značaj.'' Tina dodaje kako mješavinu povrća koristi cijela njezina obitelj te se prenosila s koljena na koljeno. ''Jednog dana kada bake ne bude, moja je ideja da Korijen ostane uspomena na nju, na naš odnos i na tu bliskost koje smo imale'', govori Tina.

Na policama svih INTERSPAR i odabranih SPAR trgovina dostupan je povrtni dodatak jelima Korijen. Sastoji se od pomno odabranog, isključivo sjeckanog povrća uz dodatak soli koja služi kao prirodni konzervans. Povrtni temeljac, dodatak juhi, varivu ili gulašu samo su neke od ideja za upotrebu Korijena i obogaćivanje okusa pripremanog jela. Ne sadrži bojila, pojačivače okusa ni gluten, a njegova je specifičnost što dolazi u mokrom obliku te nosi oznaku ''vegan''.

Prije pravog poduzetničkog pothvata Tina Popović odlučila je ispitati tržište. Napravila je 30 teglica Korijena i odlučila ga prodati preko društvenih mreža. ''Kada je došlo do toga da su se teglice rasprodale u dan i pol, ostala sam šokirana'', prisjeća se i kaže kako joj je to bio vjetar u leđa za početak korjenaste priče.

Tina Popović i njezin povrtni dodatak jelima Korijen Korijen povrtni dodatak jelima jedinstvene strukture, okusa i recepture (Foto: Nova TV)

Kako je zainteresiranih bilo, Tina se odlučila na prijavu za projekt Startaj Hrvatska. Na audiciji je svoj proizvod predstavila kao zdraviju varijantu začina. ''Zašto Korijen? Zato što je korijen meni bila asocijacija na tradiciju, povratak nekakvim korijenima i kao poruka da promjena prehrambenih navika kreće iz korijena'', tada je ispričala.

Tinina inspirativna prezentacija urodila je plodom te je ona prošla u daljnji krug projekta, što znači da je posjet Odjela za kontrolu kvalitete SPAR Hrvatska bilo ono što slijedi, a uslijedilo je izvješće na devet stranica na kojima je prikazano što sve treba popraviti. ''Krenula sam od najtežih stvari prema najlakšima jer sam znala da će mi za teže trebati puno više vremena'', opisuje Tina. Cijeli proces nije bio jednostavan i poduzetnica je poželjela odustati, međutim shvatila je da bi to bio korak unatrag te je skupila snage i krenula dalje.

Da je dobro odlučila, dokaz je sastanak s predsjednikom Uprave SPAR Hrvatska Helmutom Fenzlom. ''Pogodili ste pravi trenutak sa, nadamo se, pravim proizvodom'', rekao joj je Fenzl aludirajući na kupce koji se sve više brinu o porijeklu namirnica te je pitao je li spremna na višu razinu poslovanja. ''Svakako da jesam'', odgovorila je Tina, za koju je najveći rizik ne riskirati. Tako samopouzdanoj, predsjednik Uprave SPAR Hrvatska uputio joj je riječi dodatnog ohrabrenja: ''Mi smo spremni s vama ući u taj rizik. Čestitam vam, prošli ste u projekt Startaj Hrvatska.''

Tina je bila zahvalna i sretna, ali i spremna za nove izazove. Međutim, nije ni slutila da ispred nje nisu samo lijepi trenuci. Na primarnome poslu kojim se bavila dobila je otkaz: ''Gubite financijsku sigurnost koju ste imali i morate naći način da taj nedostatak nadoknadite'', rekla je Tina, koja se tada odlučila u potpunosti posvetiti Korijenu.

Tina Popović i njezin povrtni dodatak jelima Korijen SPAR Hrvatska je od Tine naručio 4 tisuća teglica Korijena (Foto: Nova Studio)

Uz pomoć obitelji pribrala se te došla u SPAR Hrvatska kako bi čula svoju prvu veliku narudžbu. Ondje ju je dočekala Žana Lovrić, Direktorica nabave prehrane & NF1 SPAR Hrvatska. Pokazala je razumijevanje za njezinu situaciju, osobito u pogledu gubitka primanja i troškova pri nabavi nove opreme: ''Ovo je jedinstvena prilika da se posvetite svom projektu'', rekla joj je i dodala kako će SPAR Hrvatska pomoći da ostvari svoje snove. Da je doista tako, potvrđuje prva narudžba od čak četiri tisuće teglica Korijena.

Emisija Startaj Hrvatska prati osam poduzetničkih priča i osam odličnih proizvoda koje je Nova TV zajedno sa SPAR Hrvatska odabrala među stotinama prijava pristiglih na projekt Startaj Hrvatska. Samo jedan proizvod postat će Hrvatski HIT-proizvod 2022. godine te zauzeti posebno mjesto na policama svih INTERSPAR i SPAR trgovina diljem Hrvatske.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom SPAR po najvišim profesionalnim standardima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene