Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U najtežim poplavama u Pakistanu 2010. poginulo je 1800 ljudi.


Više od 40 osoba poginulo je ovog tjedna u monsunskim kišama u Pakistanu, objavile su vlasti u četvrtak, a najavljene su nove oborine i poplave sljedećih dana.

Vezani članci Slika nije dostupna Sela odsječena, nema struje ni telefonskih linija: Snijeg zatrpao Austriju, proglašena najviša opasnost od lavina Poplave nakon uragana Florence (Foto: AFP) Stotine zarobljenih u poplavama: Uragan Florence odnio najmanje 31 život, među njima dvoje djece

Monsuni redovito ostavljaju štete i u seoskim područjima i u velikim gradovima. Posljednje četiri godine oborine su u Pakistanu bile posebno jake, a vlasti su na udaru kritika jer nisu bolje zaštitile stanovništvo.

U Pandžabu je pod ruševinama krova i od strujnog udara u 24 sata poginulo 28 ljudi, rekao je u četvrtak glasnogovornik službi pomoći te najnaseljenije pokrajine u zemlji.

Pakistan: Stotine ozlijeđenih u sukobima na političkim prosvjedima

U dijelu Kašmira pod pakistanskom upravom poginulo je 10 osoba.

U Kašmiru je pakistanska vojska priopćila da su trojica vojnika poginula u odronu tla blizu nadzorne točke na granici s Indijom, čime se broj poginulih od srijede povećao na 41.

Meteorološke službe Pakistana najavljuju nevrijeme i obilnu kišu tijekom vikenda u dolinama Pandžaba i u planinskim dijelovima na sjeveru.

U najtežim poplavama u Pakistanu 2010. poginulo je 1800 ljudi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook