Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ulazak Hrvatske u NATO

Pahor optimistično o mogućoj obustavi referenduma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zaustavi li Stranka slovenskog naroda pripreme za provedbu referenduma o ulasku Hrvatske u NATO, slovenska će vlada u parlamentu već potvrđen protokol na vrijeme dostaviti u Washington, izjavio je slovenski premijer Borut Pahor nakon sastanka s vodstvom te manje izvanparlamentarne stranke u Mariboru.

'Obećali su mi da će još jednom promisliti i dopuštaju da bi mogli prekinuti referendumske aktivnosti. To bi omogućilo da ratifikacijski dokument pravodobno dostavimo SAD-u kao depozitaru Atlantske povelje', rekao je optimistično nakon sastanka s predsjedništvom SSN-a Pahor. 'Nastavljamo prikupljati potpise za referendum, ali bismo mogli i povući svoju inicijativu, no tek kad bude jasno kako će se realizirati zaključci slovenskog parlamenta doneseni u srijedu na izvanrednoj sjednici', rekao je nakon sastanka s Pahorom novi predsjednik stranke Lovro Škrinjarič.

Pročitajte i ovo Akrobatski let Krila Oluje i Red Arrows nad Zadrom akrobacijski letovi Letačke skupine Krila Oluje i Red Arrows danas lete iznad jedne županije Sustav protuzračne obrane Patriot Pomož je na putu Šef NATO-a obznanio: "Postoji još oružja koje možemo osigurati Kijevu"

>> Pahor opet pokušava uvjeriti sunarodnjake da referendum nije potreban

Prijašnji predsjednik stranke Zdenko Vinkov Vicenc dao je neopozivu ostavku nakon jučerašnjeg sastanka s Pahorom, tijekom kojega ga je predsjednik vlade pokušao nagovoriti da povuče potpis pod zahtjev za referendumom jer je on, po Pahorovim riječima, nepotreban. Škrinjarič je za medije u petak izjavio da bi njegova stranka odustala od prikupljanja potpisa za referendum o ulasku Hrvatske u NATO ako se u roku od mjesec dana ostvari deklaracija slovenskog parlamenta u kojoj se 'sporne točke' na slovensko-hrvatskoj granici proglašavaju slovenskim teritorijem. On nije pojasnio svoju izjavu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene