Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatraženo očitovanje

Pacijent u čakovečkoj bolnici dobio krivu transfuziju krvi, nije im ovo prva takva greška

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Odjelu ortopedije Županijske bolnice u Čakovcu u subotu je pacijentu dana kriva transfuzija krvi, pacijent se trenutno osjeća dobro, a u u bolnici će se provesti izvanredni unutarnji nadzor, priopćili su u ponedjeljak iz te bolnice.

U subotu navečer, na Odjelu ortopedije Županijske bolnice u Čakovcu došlo je do nenamjerne pogreške u transfuziji krvi, izvijestili su iz bolnice.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve se istražuje Užasna tragedija: Sedmero djece preminulo u četiri dana, u bolnici u Trinidadu pronađene opasne bakterije Provjera novčanica, ilustracija Movie Money Na sjeveru Hrvatske otkrili skupinu koja je krivotvorila novac: Pogledajte kako ustanoviti je li riječ o lažnim eurima

Pojasnili su da je doza koncentrata eritrocita, rezervirana za jednog pacijenta, transfuzijom dana drugom pacijentu, kojemu nije bila namijenjena. Transfuzija je obavljena u 19:30 sati, a sat kasnije pacijent je dobio temperaturu. Radi nadzora vitalnih funkcija i liječenja posttransfuzijske reakcije premješten je u Jedinicu intenzivnog liječenja.

Iz čakovečke bolnice naglasili su kako dodatnih komplikacija nije bilo i da je pacijent stabilno.

Županijska bolnica u Čakovcu odmah je taj događaj prijavila Ministarstvu zdravstva, a ravnatelj bolnice, dr. Igor Šegović zatražio je očitovanje od svih djelatnika uključenih u proces liječenja pacijenta te će se izvanredni unutarnji nadzor obaviti u četvrtak, 5. svibnja..

Šegović je potvrdio da pacijent nema nikakvih posljedica i da se osjeća dobro. Dodao je i da je, čim je dobio vijest o događaju, s voditeljem Odjela ortopedije, glavnom sestrom Odjela i glavnom sestrom bolnice, došao u bolnicu i ispričao se pacijentu.

U priopćenju se navodi i da pacijent ne želi da se s njegovim podacima izlazi u javnost.

"Odmah sam o svemu obavijestio i Ministarstvo zdravstva i zatražio izvanredni nadzor, koji će se u četvrtak i obaviti. Po završetku nadzora, rezultate ćemo podijeliti s javnošću“, naglasio je Šegović.

"U ovom trenutku najvažnije je da je pacijent dobro", rekao je i dodao kako će učiniti sve da se takve greške više ne ponavljaju.

Krajem rujna 2020. u čakovečkoj bolnici preminuo je 62-godišnji pacijent na hemodijalizi. Kako se kasnije utvrdilo, umro jer je medicinsko sredstvo, koje se koristi u toaleti i njezi pacijenata, primijenjeno intravenskim putem u postupku u kojem nije trebalo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene