Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kistanjski vlasnici ovaca nemaju sreće s vukovima. Gladni je čopor vlasniku poklao pola stada. Svoju su gozbu, u dvorištu Stevana Drulovića, zakonom zaštićeni vukovi zaključili na dvadeset rastrganih i još toliko potpuno osakaćenih ovaca.


Najnoviji vučji pohod šokirao je cijelo selo. Stevan je ostao u suzama, njegovo dvorište puno svježe ovčje krvi. Pred zoru je čuo komešanje ovaca, no bilo je prekasno. Vukovi su već podavili pola stada. 'Čuo sam zazvonilo je, upalio sam svjetlo. I oni su bježali na ulicu', rekao je Stevan Grulović.

Vezani članci Vukovi poklali 87 ovaca u blizini Gračaca 04 Čopor vukova zaklao 87 ovaca: "Moramo ograđivati kuće da ne bi vuk došao djeci. Nedavno je viđeno njih devet kako u podne prelaze cestu" Slika nije dostupna Vukovi zaklali 28 ovaca i 2 janjca

Prebrojao je dvadeset mrtvih ovaca. Posvuda krv i razbacana vuna. Ostatak blaga koji je preživio napad nepomično leži polomljenih kostiju i napola prerezanih vratova. Gladni čopor preskočio je zid visok dva metra. Ovce koje su preživjele vučje zube, padaju od pomanjkanja krvi.

'Udruže se, nameče se i kolju kad uhvate moment. Lutaju po noći uvijek, danju se smaknu', ispričao je Krste Grulović. Vukovi su Gruloviće napadali i ranije. 'Prije su davili u šumi po jednu, a sad četrdeset. Kome da se žalim?', kroz suze govori Stevan Grulović. Nemoćan je. Proći će i dvije godine kako bi za svaku ovcu mogao dobiti petsto kuna. Kazna za ubijanje vuka, penje se i na 40 tisuća. Preostaje mu samo, počistiti dvorište od krvi. I podizanje još dva metra zida. Dok ga vukovi ponovno ne prevare.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju