Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijepori u udruzi

Ništa od ljetovanja u Bakarcu za slijepe i slabovidne: "Najviše mi smeta što uopće nisu pokušali prvo naći sredstva"

Aktualno Galerija Kuća za odmor slijepih, ilustracija - 3 Kuća za odmor slijepih, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Kuća za odmor slijepih, ilustracija - 2 Kuća za odmor slijepih, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Kuća za odmor slijepih, ilustracija - 1 Kuća za odmor slijepih, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Kuća za odmor slijepih, ilustracija - 4 Galerija 1/4 >>
Ovog ljeta slijepe i slabovidne osobe neće se moći odmarati u kući Vinka Beka koju su godinama koristile. Odmaralište je u lošem stanju, tvrde iz udruge, a opcija prodaje - nije isključena. Više donosi reporterka Dnevnika Nove TV Sara Tomašković.

Moguće je da će se kuća Vinka Beka u Bakarcu prodati. Riječ je o kući koju je slijepima i slabovidnima ostavio Vinko Bek, a u kojoj su godinama upravo oni mogli povoljno ljetovati.

Članovi Udruge slijepih Zagreb koji su vlasnici nekretnine kažu da krov prokišnjava, urušava se strop... Novca za obnovu zasad nemaju, pa se spominje opcija prodaje odmarališta.

Prodaji se protivi jedan član udruge, a krivnju vidi u novom vodstvu.

"Kao članu najviše mi smeta što uopće nisu pristupili ideji da prvo probaju naći sredstva da saniraju, ako je to uopće potrebno, a čini se da nije", rekao je Mirko Hrkač, član Uduge slijepih Zagreb.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Obraćanje predsjednika Milanović: "Odlučio sam upozoriti na ozbiljnu prijetnju. To je politički udar Andreja Plenkovića na ustavni poredak i demokraciju"

No vodstvo udruge ne slaže se s tim. Zbog oronulog stanja kuće iznutra ne usude se ovog ljeta nikoga poslati tamo. Naglašavaju i da kuću ne žele prodati.

Pročitajte i ovo Štrajk pravosuđa, ilustracija - 3 Golemi problemi Posljedice štrajka u pravosuđu: Predmeti se gomilaju - "Nismo mogli napraviti kupoprodajni ugovor jer ga nemamo gdje ovjeriti"

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, predsjednik Vlade - 1 Obrana za premijera Plenković ima obrambeni zid kakvog se ne bi posramila nijedna reprezentacija: "Smatrate li vi, kao snažan i karizmatičan lider..."

"Skupština je ta koja će odlučiti što će s Bakarcem. Ja sam vam rekao, i to slobodno mogu izjaviti, da je moja zadnja varijanta prodaja. Volio bih da se obnovi i volio bih da ljudi tamo ljetuju", rekao je Vojin Perić, predsjednik Udruge slijepih Zagreb.

Za to što se godinama u nju nije ulagalo prozivaju bivša vodstva.

Više pogledajte u videu.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene