Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obrana za premijera

Plenković ima obrambeni zid kakvog se ne bi posramila nijedna reprezentacija: "Smatrate li vi, kao snažan i karizmatičan lider..."

Aktualno Galerija Andrej Plenković, predsjednik Vlade - 1 Andrej Plenković, predsjednik Vlade - 1 Foto: DNEVNIK.hr Majda Burić, HDZ Majda Burić, HDZ Foto: DNEVNIK.hr Andrej Plenković, predsjednik Vlade - 2 Andrej Plenković, predsjednik Vlade - 2 Foto: DNEVNIK.hr Andrej Plenković, predsjednik Vlade - 3 Andrej Plenković, predsjednik Vlade - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Andrej Plenković, predsjednik Vlade - 4 Galerija 1/5 >>
Kontrola štete, osim premijerova relativiziranja, uključila je i ministre koji su u srijedu naglo otkazivali dolaske na unaprijed najavljene događaje. A u obrani se posebno istaknula HDZ-ova zastupnica Majda Burić.

Premijer Andrej Plenković ima obrambeni zid kakvog se ne bi posramila nijedna reprezentacija svijeta.

Na pitanje je li je strah da stvarno ne padne čelni čovjek Andrej Plenković, Burić je odgovorila: "Nije mene ničega strah, a ponajmanje me nije strah za našeg premijera i predsjednika HDZ-a, koji vodi vrlo odgovornu i ozbiljnu politiku."

I premijer se odužio zastupnici. "Majda je super poentirala. On je u biti nju pitao kriva pitanja, a ona je odgovarala na prave odgovore", kazao je u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Petre Buljan.

Pročitajte i ovo Nestala podmornica Titan Provjerava se autentičnost Procurili navodni transkripti posljednje komunikacije podmornice Titan! Znali su da nešto nije u redu?

A odgovori su, bez obzira na pitanje, zvučali otprilike ovako: "Ti zločesti, zluradi mostovci...", "Oni hodaju okolo ko neke babaroge, straše ljude...", "Aferu su stvorili mostovci i njima slični ljudi..."

"Ministar Filipović radi odgovorno i ozbiljno svoj posao i opet ću reći neka se mostovci obrate tamo gdje treba..."

Nije htjela pred kamere

HDZ-ova zastupnica u četvrtak nije htjela pred kamere. Na pitanje dobiva li Majda upute što da kaže, Plenković je odgovorio: "Majda je pametna i odgovorna."

Nije rijetkost da HDZ-ovci drže leđa premijeru i stranci. Kad zagusti, pred medije sada šalje Olega Butkovića, a uloga grudobrana godinama je bila rezervirana za Branka Bačića, koji je ustvrdio: "HDZ se ničega ne boji."

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Obraćanje predsjednika Milanović: "Odlučio sam upozoriti na ozbiljnu prijetnju. To je politički udar Andreja Plenkovića na ustavni poredak i demokraciju"

No pohvale se ipak najviše vide na aktualcu.

"Smatrate li vi, kao snažan i karizmatičan lider, kojem današnji akteri ne mogu parirati...", počela je svoje pitanje premijeru Ankica Zmaić, saborska zastupnica HDZ-a.

Njezin stranački kolega Dražen Srpak kazao je: "Na idućim izborima sigurno ćete dobiti povjerenje za idući mandat."

Premijera uglavnom zabave, ali pitanje je - kakvu poruku pošalju biračima.

Cijeli prilog pogledajte u videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene