Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponosni na svoju kvalitetu

Ovo su hrvatski proizvodi koji zbog jednog poteza ostvaruju bolje prodajne rezultate

Znakovi kvalitete (Foto: Getty)
Znakovi kvalitete (Foto: Getty) Getty
Aktualno Galerija Znakovi kvalitete (Foto: Getty) Znakovi kvalitete (Foto: Getty) Foto: Getty Jabučni ocat, ocat od crnog vina i alkoholni ocat iz Virovitice Jabučni ocat, ocat od crnog vina i alkoholni ocat iz Virovitice Foto: HGK Kamilica Kamilica Foto: Getty Images Pučko otvoreno učilište Andragog Pučko otvoreno učilište Andragog Foto: HGK +0 Extra pulvis je sjeme s glavica koje padne kroz sita prilikom obrade kamilice na proizvodnoj liniji Galerija 1/5 >>
Dodijeljeni su prvi znakovi kvalitete gospodarskim subjektima i tvrtkama koje su se prijavile na natječaj „Znakovi kvalitete“ Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i ostvarile brendiranje kvalitete svojih proizvoda, bespovratnim sredstvima iz EU fonda.

 

Čak 93,87 posto potrošača uvijek ili ponekad daju prednost proizvodima i uslugama koje su označene znakovima kvalitete koje dodjeljuje Hrvatska gospodarska komora. Znakovi su također garancija kupcu da je proizvod ili usluga hrvatskog podrijetla, da oznakama dobivaju dodanu vrijednost i vizualnu prepoznatljivost.

Osam novih mikro, malih i srednjih poduzetnika uspjelo je dokazati kako njihovi proizvodi ili usluge zaslužuju biti označeni ovim prestižnim znakom. Evo što to točno za njih znači.

Znak "Hrvatska kvaliteta" stigao je i u Viroviticu. Jabučni ocat, ocat od crnog vina i alkoholni ocat proizvode se isključivo na prirodan način uz uporabu 100 posto prirodnih sirovina te repromaterijala i ambalaže od dobavljača iz Hrvatske. Nakon što su se javili na natječaj Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta dobili su znak hrvatske kvalitete koji ima sada pomaže u poslovanju.

"Dobivanjem znaka dobili smo potvrdu svoje kvalitete. Konkurencija na otvorenom tržištu je danas sve veća i zato vjerujemo kako nam svaka potvrda kvalitete može pomoći. Nakon dobivanja znaka, pregovori s našim novim kupcima idu u pozitivnom smjeru i to nam ulijeva povjerenje kako će ubrzo porasti i prodaja", rekao je Mate Vukušić iz tvrtke Mustač commerce d.o.o.

Znakovi kvalitete (Foto: Getty) Jabučni ocat, ocat od crnog vina i alkoholni ocat iz Virovitice Foto: HGK

I cijeli niz proizvoda od kamilice iz Pitomače također su dobili oznaku "Hrvatska kvaliteta". Glavica kamilice, extra pulvis, prehrambeni pulvis i prašina kamilice proizvodi su kojima tvrtka Plantaže d.o.o. želi priskrbiti svaku oznaku koja može privući i uvjeriti nove kupce da bez dodatnih provjera i sumnji kupuju proizvode visoke i ujednačene kvalitete.

"Na dobivanje znaka kvalitete odlučili smo se jer želim biti prepoznatljivi kao hrvatski proizvod na svjetskom tržištu. Važno nam je imati potvrdu da naši proizvodi imaju visok nivo eteričnog ulja, da su uzgojene daleko od velikih zagađivača, na poljima netretiranih pesticidima i ostalim štetnim sastojcima. Proizvodimo vlastitu kamilicu na zaokruženom proizvodno-tehnološkom procesu u okvirima održivog poljoprivrednog gospodarenja i ekološke poljoprivredne proizvodnje", rekli su nam iz tvrtke Plantaže d.o.o. i dodali kako za cilj imaju privući velike čajne kompanije na području Europske unije, ali i šire.

Znakovi kvalitete (Foto: Getty) Kamilica Foto: Getty Images

Putem ovog aktualnog natječaja, znakove kvalitete mogu dobiti mikro, mali i srednji poduzetnici koji nisu samo proizvođači već i nude usluge. Tako je nedavno znak "Hrvatska kvaliteta" dobila ustanova za obrazovanje odraslih koja provodi programe prekvalifikacije, srednjoškolska obrazovanja, osposobljavanja, usavršavanja i učenja stranih jezika Pučko otvoreno učilište Andragog. Još uvijek su u proceduri dobivanja znaka, a cilj im je uz taj znak istaknuti svoju kvalitetu i time doći do novih polaznika. Također, smatraju kako će njihova usluga označena znakom kvalitete za korisnika biti znak da je riječ o usluzi koji zadovoljava sve najviše standarde u programima cjeloživotnog učenja.

Znakovi kvalitete (Foto: Getty) Pučko otvoreno učilište Andragog Foto: HGK

Na natječaj se mogu prijaviti svi novi korisnici/poduzetnici iz kategorije mikro, malih i srednjih poduzeća te već postojeći korisnici znakova kvalitete HGK za proizvode/linije proizvoda/usluga za koje još nemaju prava uporabe.

Do lipnja 2020. godine, otkad su bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj dostupna, poduzetnici mogu pristupiti natječaju bez vlastitih ulaganja. Maksimalni iznos koji poduzetniku može biti dodijeljen je 75 000 kuna. Dodijeljeni vaučer pokriva troškove rada tehničke komisije i trogodišnji period prava na uporabu znaka.

Ovo je prilika za male i srednje tvrtke do 250 zaposlenih da promoviraju svoje proizvode i usluge, bez ikakvih financijskih izdataka što je malim tvrtkama izuzetno prikladno i jača njihovu vidljivost kako na domaćem tako i na inozemnom tržištu.

Prijavite se i vi i podignite svoju konkurentnost bez ulaganja vlastitih sredstava u promociju i marketing.

Pročitajte i ovo Ilustracija ANALIZA STANJA Kako će se kretati cijene nekretnina u ovoj godini i možemo li odahnuti? Ilustracija Novi model Dogovoreno koliko će godišnje iznositi neoporezivi iznos napojnice po djelatniku

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene