Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Početkom godine lošinjski koncept turizma kojeg odlikuje zdravlje, vitalnost, bioraznolikost, održivi razvoj te odgovorni turizam s projektom Miomirisi i okusi Lošinja dobio je veliko prizanje osvojivši treću nagradu UNWTO-a u Madridu za izvrsnost i inovacije u turizmu.


Lošinj se nalazi u velikom investicijskom ciklusu čime se povećava zaposlenost ne samo lokalnih nego i drugih stanovnika naše zemlje.

Vezani članci Koronavirus u Grčkoj Grčka zbog početka turističke sezone popušta epidemiološke mjere Koncert Turistički radnici ne kriju optimizam. Cijepi se na veliko, a pripreme za sezonu su u punom jeku: "Ovo će biti vrlo teško ljeto..."

Grad Mali Lošinj uložio je velika sredstva u obnovu infrastrukture, Grupa Jadranka podigla je razinu destinacije otvaranjem Vile Hortensije, luksuznog boutique hotela s 5 zvjezdica te otvaranjem Aquaparka Čikat, jedinog aquaparka na otocima općenito veličine 6 312 m2.

Mali poduzetnici svojim investicijama također doprinose povećanju kvalitete usluge od kojih valja izdvojiti i novootvoreni luksuzni boutique hotel Dolphin suites u Velom Lošinju.

NAŠLI SU RJEŠENJE Ovo je transformacija u elitno turističko odredište

Ponos Lošinja svakako je Apoksiomen, antički brončani kip atleta izvađen iz podmorja između otočića Vele Orjule i otoka Lošinja 1999. godine. Od osam do sada poznatih varijacija prototipa Apoksiomena, lošinjski kip je najcjelovitiji i najbolje sačuvan te je postao inspiracija za Apoksiomenovu antičku kuhinju čime se povezala gastronomija danas s gastronomijom u antici. Nakon izložbe u muzeju Gety u Los Angelesu, Apoksiomen se krajem godine, 29.12. vraća u Mali Lošinj, u novouređenu Palaču Kvarner koja će biti njegov permanentni dom.

Održivi razvoj velika je misija i zadaća otoka Lošinja. Upravo zato, Lošinj je uz 100 destinacija Europe, a među prvima u Hrvatskoj u pilot fazi projekta Europske unije pod nazivom ETIS - Europski sustav pokazetelja za turizam za održiva odredišta s više od 130 indikatora čime Lošinj mjeri svoju održivost. Održivi razvoj i odgovorni turizam dugoročni su ciljevi lošinjskog turizma. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook