Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lošinjski koncept turizma

Ovaj investicijski ciklus povećava zaposlenost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Početkom godine lošinjski koncept turizma kojeg odlikuje zdravlje, vitalnost, bioraznolikost, održivi razvoj te odgovorni turizam s projektom Miomirisi i okusi Lošinja dobio je veliko prizanje osvojivši treću nagradu UNWTO-a u Madridu za izvrsnost i inovacije u turizmu.

Lošinj se nalazi u velikom investicijskom ciklusu čime se povećava zaposlenost ne samo lokalnih nego i drugih stanovnika naše zemlje.

Pročitajte i ovo Rijeka Ušao u top 10 Jedan grad doživio nikad bolji početak turističke sezone: Turbulentna prošlost, lijepa priroda i more odlična su kombinacija Ljetovanje - 3 Ljeto je sve bliže Mnogi već planiraju godišnji odmor, a čini se da će trebati podebljati budžet: "Pred nama je rekordna sezona"

Grad Mali Lošinj uložio je velika sredstva u obnovu infrastrukture, Grupa Jadranka podigla je razinu destinacije otvaranjem Vile Hortensije, luksuznog boutique hotela s 5 zvjezdica te otvaranjem Aquaparka Čikat, jedinog aquaparka na otocima općenito veličine 6 312 m2.

Mali poduzetnici svojim investicijama također doprinose povećanju kvalitete usluge od kojih valja izdvojiti i novootvoreni luksuzni boutique hotel Dolphin suites u Velom Lošinju.

NAŠLI SU RJEŠENJE Ovo je transformacija u elitno turističko odredište

Ponos Lošinja svakako je Apoksiomen, antički brončani kip atleta izvađen iz podmorja između otočića Vele Orjule i otoka Lošinja 1999. godine. Od osam do sada poznatih varijacija prototipa Apoksiomena, lošinjski kip je najcjelovitiji i najbolje sačuvan te je postao inspiracija za Apoksiomenovu antičku kuhinju čime se povezala gastronomija danas s gastronomijom u antici. Nakon izložbe u muzeju Gety u Los Angelesu, Apoksiomen se krajem godine, 29.12. vraća u Mali Lošinj, u novouređenu Palaču Kvarner koja će biti njegov permanentni dom.

Održivi razvoj velika je misija i zadaća otoka Lošinja. Upravo zato, Lošinj je uz 100 destinacija Europe, a među prvima u Hrvatskoj u pilot fazi projekta Europske unije pod nazivom ETIS - Europski sustav pokazetelja za turizam za održiva odredišta s više od 130 indikatora čime Lošinj mjeri svoju održivost. Održivi razvoj i odgovorni turizam dugoročni su ciljevi lošinjskog turizma. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene