Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Koprivnici je povodom Dana Županije i 14. obljetnice Županije otvorena nova zgrada Internog odjela županijske bolnice "Dr. Tomislav Bardek" u nazočnosti predsjednika Republike Stjepana Mesića.


Novu zgradu otvorili su ministar zdravstva Neven Ljubičić i koprivničko-križevački župan Josip Friščić.

Vezani članci Darko Koren Da se ne baci: I jedan župan cijepio se protiv korone preko reda Sjekira (Foto: Guliver/Thinkstock) Žestoki sukob trojice pijanih muškaraca, radile šake, sjekira i - zubi

Investicija, vrijedna 147 milijuna kuna, obuhvaća 10.000 četvornih metara novog prostora, te 8000 četvornih metara preuređenog bolničkog prostora. 

Izgradnja i obnova financirane su sredstvima Ministarstva
zdravstva, Županije, te kreditima.

Uz Interni odjel, u novim prostorima bit će smještena i jedinica
intenzivnog liječenja, reanimacija, anestezija, dijaliza, odjel za
zarazne bolesti, patologija i citologija. Koprivničke tvrtke Podravka i Belupo donirale su ultrazvuk vrijedan sto tisuća eura.

Potpredsjednik Vlade Damir Polančec rekao je da je to najveća investicija u zdravstvu u Hrvatskoj, nakon zagrebačke bolnice Rebro, a predsjednik Republike Stjepan Mesić je istaknuo važnost ulaganja u zdravstvo i školstvo.

Čestitajući na realizaciji tog projekta, ministar Ljubičić je poručio da koprivnička bolnica, a posebno Hitna pomoć, mogu služiti za primjer cijeloj Hrvatskoj.

Nove bolničke prostore blagoslovio je varaždinski biskup Josip Mrzljak.