Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otvorena zgrada internog odjela koprivničke bolnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Koprivnici je povodom Dana Županije i 14. obljetnice Županije otvorena nova zgrada Internog odjela županijske bolnice "Dr. Tomislav Bardek" u nazočnosti predsjednika Republike Stjepana Mesića.

Novu zgradu otvorili su ministar zdravstva Neven Ljubičić i koprivničko-križevački župan Josip Friščić.

Pročitajte i ovo Fizičko zlostavljanje - Ilustracija kaznene prijave Proširila se snimka: Maloljetnici zlostavljali autističnog mladića jer ne navija za Dinamo, pronašla ih policija Slika nije dostupna Strašna tragedija Muškarac preminuo u crkvi punoj vjernika: "Oživljavali su ga skoro sat vremena, ali uzalud"

Investicija, vrijedna 147 milijuna kuna, obuhvaća 10.000 četvornih metara novog prostora, te 8000 četvornih metara preuređenog bolničkog prostora. 

Izgradnja i obnova financirane su sredstvima Ministarstva
zdravstva, Županije, te kreditima.

Uz Interni odjel, u novim prostorima bit će smještena i jedinica
intenzivnog liječenja, reanimacija, anestezija, dijaliza, odjel za
zarazne bolesti, patologija i citologija. Koprivničke tvrtke Podravka i Belupo donirale su ultrazvuk vrijedan sto tisuća eura.

Potpredsjednik Vlade Damir Polančec rekao je da je to najveća investicija u zdravstvu u Hrvatskoj, nakon zagrebačke bolnice Rebro, a predsjednik Republike Stjepan Mesić je istaknuo važnost ulaganja u zdravstvo i školstvo.

Čestitajući na realizaciji tog projekta, ministar Ljubičić je poručio da koprivnička bolnica, a posebno Hitna pomoć, mogu služiti za primjer cijeloj Hrvatskoj.

Nove bolničke prostore blagoslovio je varaždinski biskup Josip Mrzljak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene