Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tradicijski proizvodi

Otvorena manifestacija '100 posto zagorsko'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sajamska izložba Krapinsko-zagorske županije '100 posto zagorsko', kojom se Zagrepčanima predstavljaju tradicijski zagorski proizvodi, kuhinja, obrti, te tradicija i kultura, otvorena je danas na središnjem zagrebačkom Trgu bana Jelačića.

'100 posto zagorsko' je manifestacija na kojoj se izlažu, i prodaju, poljoprivredni proizvodi uzgojeni na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način, te proizvodi tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije. Sudjeluje više od 60 poljoprivrednih proizvođača, toplica, agroturizama, hotela, restorana, obrtnika, tvrtki, kulturnih ustanova i udruga. Na 50 izložbenih i prodajnih štandova izvorne proizvode Zagorja prezentiraju voćari, povrćari, cvjećari, medari, sirari, vinari i drugi.

Viteške borbe i mačevanje pokazat će Vitezovi zlatnog kaleža, koji su uz Muzeje Hrvatskog zagorja organizatori velikog Viteškog turnira u Gornjoj Stubici. Uz njih će Trgom u svečanim vojničkim odorama marširati Keglevićeva straža, udruge kuburaša i dvorskih plesova, tamburaši i vrhunski folkloraši, čak i jedna obitelj krapinskog pračovjeka, koja će pokazatui način života neandertalaca.

Otvarajući manifestaciju Krapinsko-zagorski župan Siniša Hajdaš Dončić istaknuo je višestoljetnu povezanost Zagorja i Zagreba, a zamjenca zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević pozvala je Zagrepčane da posjete manifestaciju i uživaju u mirisima i okusima proizvoda Krapinsko-zagorske županije te izrazila nadu da će ona postati tradicionalna i sve masovnija.

Manifestacija je počela jučer, dan prije službenog otvorenja, a završava sutra. (Hina)

Pročitajte i ovo Na Staroj zagorskoj nesreće su učestale učestale nesreće Vozači, oprez! Kamere za nadzor brzine stižu na jednu od najopasnijih cesta u Hrvatskoj: "Statistika mrtvih je neumoljiva" Oštećena kuća u Gornjoj Stubici Zagorski tornado Krš i lom u Gornjoj Stubici: "Osjećaj je bio strašan, tutnjalo je. U roku od tri ili četiri minute otišao je cijeli krov"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene