Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijedna donacija

Otvoren vrtić u Sotinu za koji je sredstva oporučno osigurala Splićanka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poslije gotovo šest mjeseci intenzivnih radova danas su u vukovarskom prigradskom naselju Sotin Tomislav Vojnović, nećak Ljeposave Dobrile Vojnović iz Splita, i zamjenica gradonačelnika Vukovara Danijela Stanković otkrivanjem ploče svečano otvorili dječji vrtić u ovome naselju.

Sredstva za izgradnju i opremanje vrtića, u iznosu od oko 960 tisuća kuna, osigurana su putem darovnice pokojne Ljeposave Dobrile Stanković koja je za života u oporuci tražila da se njen stan u Splitu proda a sredstva proslijede gradu Vukovaru u korist njegovih građana.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović na obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Vukovara - 2 Predsjednik odao počast Obilježen Dan hrvatskih branitelja u Vukovaru: "To je primjer žrtve i patnje, ali i njihovog herojstva i zajedništva" Osijek MUKE S OTPADOM Slavonski gradovi moraju platiti 9 milijuna eura odštete: Štetni ugovor potpisan prije 22 godine, a nitko neće odgovarati

'Sretan sam i ponosan kad sve ovo vidim. Drago mi je što je Sotin dobio vrtić koji je izgrađen najvećim dijelom sredstvima koja su osigurana od prodaje stana moje tete Ljeposave Dobrile. Ona nije imala nikakve bliže pa niti dalje poveznice s Vukovarom ali je ipak odlučila pomoći na neki način gradu heroju. Ovo je bila njena želja koju smo mi samo realizirali. Teta je bila prosvjetna radnica pa bi sigurno bila prezadovoljna kada bi znala da je novac iskorišten za potrebe djece', rekao je Vojnović.

>>Splićanka oporučno svu svoju imovinu darovala Vukovarcima

Govoreći o realizaciji projekta dodao je i da nije bilo lako odrediti gdje i kako će završiti novac tako da je preko prijatelja iz Splita, komodora HRM Ivice Tolića, i potom predsjednika braniteljske udruge Vukovar 91 Ive Kovačića odlučeno da to ipak bude vrtić u Sotinu.

'Novac sigurno ide u prave ruke, vidi se to i po samome objektu. U Vukovaru je puno potreba za novcem ali svi smatramo da su djeca budućnost i da su ona ipak sve', rekao je Kovačić.

Zadovoljna urađenim je i dogradonačelnica Vukovara Danijela Stanković koja je sotinskim mališanima poželjela puno veselih i bezbrižnih dana. Kapacitet vrtića u Sotinu iznosi 20 djece ali ga trenutno pohađa njih desetero. Izražena je i nada da će kapacitet uskoro biti popunjen do kraja. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene