Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska je policija zatražila pomoć kolega iz Srbije zbog utvrđivanja identiteta muškarca kojem navodno pripada dres pronađen u ruksaku na Marjanu nakon ubojstva 31-godišnje Meksikanke. A uzorak DNK-a poslan je i u druge zemlje.


'Dobili smo dojavu da su konobari vidjeli osobu koja je bila odjevena u dres koji je pronađen na Marjanu, dali su nam opis sumnjivog muškarca', rekla je Jelena Bikić iz glasnogovorništva MUP-a. Dodala je kako je hrvatska policija zatražila pomoć Srbije u utvrđivanju identiteta muškarca. Slobodna Dalmacija je izvijestila kako se radi se Novosađaninu, u dobi između 40 i 45 godina, crne puti i kose, visokom oko 1,75, i u dobroj tjelesnoj kondiciji.

Vezani članci Očevid nakon ubojstva u Piškorovcu Odredili pritvor muškarcu osumnjičenom da je pred djecom ubio nevjenčanu suprugu u Piškorovcu Novakovec: Policijski očevid u kući u kojoj je pronađeno tijelo žene Policija traži ubojicu: Na tijelu žene (77) iz Novakovca pronađene višestruke ozljede

Dodaje da je muškarac vozio metalik sivu škodu octaviju, karavansku verziju, novosadskih registracijskih oznaka. Novosađanin je vrlo često je dolazio u crveno-crnoj majici (dresu) nogometnog kluba Milan, upravo sličnoj onoj koja je, nedugo nakon Selenina ubojstva, pronađena na Marjanu.

Prema riječima svjedoka koji su Novosađanina viđali u lokalu, tvrde da mu na poleđini crveno-crnog dresa nije pisalo ime ni jednog nogometaša toga kluba, već neki nadimak.

Slobodna Dalmacija doznaje da je Novosađaninu nadimak Reksi. Na pronađenom marjanskom dresu pisao je nepotpun nadimak Reki, što itekako baca sumnju na Novosađanina. Nakon okrtunog događaja, muškarac više nije viđen.

Ravnateljstvo policije: Surađujemo s policijama u SAD-u, Meksiku, Kanadi i Srbiji

Ravnateljstvo hrvatske policije u 16 je sati organiziralo konferenciju za novinare na kojoj je ravnatelj policije Vlado Dominić zahvalio svim građanima na pomoći u istrazi. Naime, policija je između ostalog i na temelju njihovih dojava ispitala 200 osoba, dok ih je 38 privedeno na ispitivanje.

Uzorak DNA počinitelja Hrvatska je policija poslala Meksiku, Kanadi i SAD-u.

>> Zašto otisak prsta ne pomaže policiji u otkrivanju ubojice Meksikanke?

Podsjetimo, Emanuele je nestanak svoje sestre prijavio 22. kolovoza. Nakon opsežne potrage koja je trajala četiri dana, i u koju je bila uključena policija, HGSS i psi tragači, na Marjanu pola metra ispod zemlje pronađeno tijelo nesretne Meksikanke.

Iako je izdvojen DNK iz tkviva pronađenog ispod noktiju Meksikanke, policiji to nije pomogao u rasvjetljavanju ubojstva, jer izdvojen DNK nije u njihovoj bazi podataka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook