Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Zeleno je zdravo

Otkrivamo kako i blitva može biti ukusna djeci!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pod utjecajem tempa života i takozvane brze hrane, za prirodne i zrave namirnice, gotovo nitko nije baš zainteresiran, pogotovo djeca. No, i za to ima lijeka, uz malo trikova blitva, kelj ili kupus mogu poprimiti sasvim drugačiji okus, upravo onaj koji djeca obožavaju

Voće i povrće neizbježan su, ali i bitan dio prehrane. Do prije tri godine, Vanja nije jeo povrće, jer mu nije bilo ukusno. Ista je priča i s većinom djece, koja će umjesto brokule prije odabrati hamburger.

Pročitajte i ovo Dijete s knjigom Festival knjiga "Pazi, knjiga!": Rastući trend ulaska u svijet čarolije razveselio i djecu i autore Cijene ekskurzija; ilustracija - 1 Cijene samo rastu Sezona krizmi, pričesti, maturalaca i ekskurzija - sve je poskupjelo: Pogledajte na čemu se ne štedi

Obrok koji se sastoji od mješavine voća i povrća zvuči čudno. No, otkako je počeo raditi sokove od svježeg voća i povrća, Vanja je napokon počeo jesti ono što je godinama izbjegavao. ' U ovom shakeu se nalazi banana, limun, blitva i stavit ću još maline i borovnice', kaže Vanja.

Ovakve sokove Vanjini prijatelji daju svojoj djeci koja su izbirljiva u prehrani. 'Ovo je sad puno bogatije nutrientima nego da jedemo za ručak meso ili tjesteninu i neku laganu salatu.Kad unesete to u sebe, imate skoro 100 posto vrijednosti tog zelenila', dodaje Vanja.

Liječnici preporučuju roditeljima da u što ranijoj fazi djecu postupno navikavaju na raznovrsnu prehranu.'Najčešće u početku to ide vrlo polako i odbijajuće i sa neredom u kuhinji', kaže Svjetlana Bela Klancir, pedijatrica. No, roditelji moraju ustrajati. Ukoliko ne uspiju, rješenje mogu pronaći u  soku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene