Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oko 300 radnika moglo bi ostati bez posla

Otkazi prijete radnicima Sunčanog Hvara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čak tristo zaposlenika Sunčanog Hvara moglo bi ostati bez posla. Naime, poslodavac je na adrese 415 zaposlenih uputio pismo kojim ih obavještava da će za njih oko 120 do kraja ovoga tjedna biti otkazani ugovori o radu.

 Pisma radnicima je uputila Uprava Orco grupe koja je 2005. godine od Fonda za privatizaciju preuzela Sunčani Hvar i danas drži većinski paket.

Pročitajte i ovo Kako napisati motivacijsko pismo, ilustracija ovo morate znati Kako napisati motivacijsko pismo? Jednu stvar nikako ne smijete napraviti McDonald's Nude više poslova McDonald’s traži desetke radnika diljem Hrvatske: Objavili iznose plaća i nagrada

Otkaze bi, navodno zbog financijske krize, trebalo zasada dobiti oko 120 radnika, čija imena još nisu poznata. Od kada je Orco grupa 2005. preuzela deset hotela Sunčanog Hvara nagađalo se da im je cilj samo prodaja nekretnina za bolju cijenu od kupovne. 

No, ugovorom su preuzeli obavezu ulaganja u hotele i zadržavanja radnika. Ipak, obaveza prema radnicima prestaje 2010. godine. No otkazi su počeli već sada. 

'Mi imamo kolektivni ugovor koji garantira cijelu plaću za svaku godinu radnog staža svakom radniku, tako da je ovo samo ucjena i zastrašivanje', rekao je iz Sindikata turizma Hrvatske Eduard Andrić.  

Ista sudbina u budućnosti bi mogla dočekati još oko 180 radnika. Za sutra je zakazan sastanak radnika i Uprave, a u slučaj se aktivno uključio i Sindikat turizma i usluga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene