Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otac rukometašice operiran na Rebru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon prijave mita Ministarstvo zdravstva ispunilo želju pacijenta Ive Krajnovića, te ja na Klinici za kardiokirurgiju KBC-a Rebro je operiran.

Bez sumnje najpoznatiji pacijent u Hrvatskoj, čija je kći Ljerka prijavom kardiokirurga iz KBC-a Rijeka dr. Ognjena Šimića zbog korupcije od 5000 eura, podigla na noge cijelu zemlju.

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski Nova smjena Zelenski smijenio šefa odjela tajne službe: Otkriveno što je učinila njegova supruga Slika nije dostupna 'Osuđenik sa srcem u rukama' Šimić ima knjigu: Nisam se znao nositi s darovima

Kako doznajemo, pacijent je dobro te kao što je i uobičajeno, nakon operacije prebačen je u jednicu za intenzivnu njegu. 

Ivo Krajnović iz Rijeke je u Zagreb transportiran sredinom prošloga tjedna, a, kako nam je jučer rekao ministar zdravstva dr. Neven Ljubičić, transport pacijenta na zagrebačko Rebro organizirano je po želji pacijenta, i to zajedničkom akcijom USKOK-a, Ministarstva zdravstva i ravnateljka riječke bolnice.

Konkretno, na poziv iz USKOK-a da Krajnovića treba transportirati u Zagreb, iz Ministarstva zdravstva upućen je službeni dopis u ravnteljstvo KBC-a kojim se tražilo da se Riječanina hospitalizira, pregleda i pruži mu se neophodna zdravstena zaštita. 

Ivi Krajnoviću jučer je operacijom obavljena zamjena mitralnog zalistka. Doznajemo da ga je operirao pročelnik Klinike prof. Ivan Jelić, koji je, pak, ljubazno odbio bilo kakvu izjavu za medije.

Činjenica je da je kirurgija najpodložnija mitu, i to prije svega zbog stvarnih ili umjetno napuhavanih listi čekanja. No, činjenica je i to da su svih 11.000 liječnika taoci njih nekolicine koji naplaćuju zdravstvene usluge.

Uhićenje dr. Šimića u Rijeci koji je pao na 5000 eura u najstrašnijm je obliku pokazao u kakvoj se situaciji, u konkretnom slučaju, nađu srčani bolesnici i njihove obitelji. 

Mnogi su liječnici komentirali da dr. Šimić spada u one neinteligentne korumpirane liječnike jer novac nije dijelo. Ali, kada bi počeli pričati samo bolesnici koji su imali neki kirurški zahvat na srcu, hrvatsko zdravstvo spalo bi na nevelik broj kardiokirurga koji rade samo za plaću.

Ministar zdravstva otkrio nam je da se u siječnju sljedeće godine otvaraju dva nova kardiokiruška centra, i to u bolnicma u Osijeku i u Splitu, za što se već educiraju kadrovi, a u tijeku je i natječaj za opremu. 

Prema našim informacijama, u Osijek odlazi jedan kardiokirurg s Rebra, a u Split kardiokirurg iz bolnice "Magdalena". 

Dva nova kardiokirurška centra smanjit će pritisak pacijenata na sadašnja četiri, skratit će se liste čekanja, a uz veću konkurenciju padaju i cijene.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene