Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Već sedam dana

Otac i kći s invaliditetom štrajkaju spavajući u šatoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otac i kći iz Ludbrega, oboje osobe s invaliditetom, spavaju u šatorima pred poglavarstvom jer se bore za poštivanje zakona o zapošljavanju osoba s invaliditetom.

Naime, 24-godišnjakinja s cerebralnom paralizom nije dobila posao u gradskoj knjižnici, a na to mjesto, tvrde, došla je osoba po stranačkoj liniji.

Pročitajte i ovo Europska iskaznica za osobe s invaliditetom Šok za mnoge ''Dobili smo iskaznicu za osobe s invaliditetom, a dijete je zdravo'': Provjerili smo o čemu se radi Kako napisati motivacijsko pismo, ilustracija ovo morate znati Kako napisati motivacijsko pismo? Jednu stvar nikako ne smijete napraviti

Dolores  Kamenar i njezin otac, ona s cerebralnom paralizom, on invalid Domovinskog rata, sedmi dan spavaju u šatorima ispred ludbreškog poglavarstva. Prosvjeduju jer Dolores nije dobila posao u gradskoj knjižnici. 'Ona je godinu dana radila kod njih na stručnom osposobljavanju', kazao je Nenad Kamenar, Doloresin otac.

Dolores su obećali stalan posao. 'Obećavali su mi stalan posao, ali su svejedno ostavili zaposlenu svoju stranačku kolegicu', kazala je Dolores kroz suze.

>>
VIDEO Pogledajte što rade unatoč teškom invaliditetu!

U knjižnici tvrde, nije se javila na natječaj za pomoćnu knjižničarku.' Nakon stručnog osposobljavanja, s naše strane joj nije obećano radno mjesto. Gospođa je uzeta na godinu dana i ta godina dana je prošla i njoj je završeno s tim', kazala je vd. Ravnateljice knjižnice Edita Kutnjak Zlatar.

Na 35 zaposlenih trebalo bi zaposliti jednu osobu s invaliditetom, što znači da bi Ludbreg po zakonu morao imati gotovo dvije osobe s invaliditetom. No, nema ni jednu. 'Pošto je invalid nije morala na ići na police visoko po lojtrama da uzima knjige iz viših redova. S naše strane mislim da je to bilo baš korektno', kazala je Kutnjak Zlatar.

U ministarstvu rada preporučuju Dolores, ukoliko se osjeća oštećenom, neka se obrati Ustavnom sudu. 'Ja imam snage koliko hoćete, dok god se to ne riješi i dok gospoda počnu poštivati taj zakon', kazala je Dolores.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene