Šimun Petar Maruna (Foto: Iva Funtek/Facebook)
Šimun Petar Maruna (Foto: Iva Funtek/Facebook) Foto: Iva Funtek/Facebook

Nakon što je objavljeno da Marin Rončevič, otac malene Mile koja je ujedinila Hrvatsku odlučio je vlastitih 400 tisuća kuna donirati obitelji teško bolesnog desetogodišnjeg Šimuna, Šimunov otac kaže da ne može prihvatiti taj novac.


''Duboko sam dirnut gestom oca male Mile. Nisam se još čuo s njim, ali ne mogu prihvatiti novac koji mu je od prodaje kuće'', rekao je Tomislav Maruna, otac teško bolesnog desetogdišnjaka pojašnjavajući kako se i sam prije par godina našao u situaciji da je htio založiti obiteljsku kuću kako bi mogao platiti troškove liječenja sinu u Grčkoj, piše Novi list.

Vezani članci Zlostavljanje, ilustracija Užas na području Bjelovara: Uhićen otac kojeg se sumnjiči da je bludničio nad vlastitom maloljetnom kćeri, snimao je i slao fotografije drugima Shannen Doherty Zvijezda Beverly Hillsa u suzama otkrila pretužnu vijest: "Užasnuta sam i jako se bojim"

''Srećom ja to na kraju nisam morao, jer se našao dobar čovjek i pomogao mi. A kako ću uzeti nekome novac od prodaje kuće. Kuća je dom, svetinja... Gdje će se oni vratiti, gdje će živjeti... Rekli su mi da je on odlučio i da će novac sigurno uplatiti, ali ja taj novac, koliko god nam je teško, ne mogu trošiti'', kaže otac dječaka koji je na palijativi u zagrebačkoj Klaićevoj bolnici.

Podsjetimo, Šimun Petar Maruna već se osam godina bori s opakim tumorom na mozgu, a nakon što je tata Rončević vidio apel za pomoć obitelji na Facebooku, odlučio je donirati vlastitih 400 tisuća kuna od hipoteke koju su dignuli na kuću. Šimun Petar 2011. godine operirao je tumor na mozgu u Zagrebu, no 2016. vratio se novi tumor, hondaplastični ostosarkom. Bio je na liječenju u Grčkoj, a trenutačno je nepokretan, ima zatajenje bubrega te je posljednjih godinu i pol na palijativnoj skrbi.

Podaci za uplatu nalaze se u objavi Ive Funtek na Facebooku: