Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Unatoč drami koju proživljavaju

Velika gesta obitelji malene Mile: Vlastitih 400 tisuća kuna donirat će obitelji teško bolesnog dječaka

Obitelj Rončević vlastitih 400 tisuća kuna darovat će obitelji teško bolesnog dječaka (Foto: PIXXSELL/Facebook)
Obitelj Rončević vlastitih 400 tisuća kuna darovat će obitelji teško bolesnog dječaka (Foto: PIXXSELL/Facebook) Foto: PIXXSELL/Facebook
Otac malene Mile koja je ujedinila Hrvatsku odlučio je vlastitih 400 tisuća kuna donirati obitelji teško bolesnog desetogodišneg Šimuna Petra.

Marin Rončević, otac malene Mile koja se trenutno nalazi na liječenju u Philadelphiji, unatoč teškim trenucima koje njegova obitelj trenutačno proživljava, odlučio se na nevjerojatnu humanu gestu te će 400 tisuća kuna vlastitog novca donirati obitelji teško bolesnog dječaka.

Pročitajte i ovo Obitelj Mile Rončević za Provjereno (Foto: Provjereno) - 2 PROGOVORIO I O ZAKLADI MILA ZA SVE Marin Rončević iz SAD-a: "Dragi prijatelji, Mila je dobro, nema neke sjajne nalaze, ali to je i očekivano. Čekamo transplantaciju" Marin Rončević (Foto: Dnevnik.hr) "mila je još uvijek dobro" Tata malene Mile najavio osnivanje zaklade za 10-ak dana i uputio emotivnu poruku

Desetogodišnji Šimun Petar Maruna već se osam godina bori s opakim tumorom na mozgu, a nakon što je tata Rončević vidio apel za pomoć obitelji na Facebooku, odlučio je donirati vlastitih 400 tisuća kuna od hipoteke koju su dignuli na kuću.

Potvrdila nam je to i humanitarka Iva Funtek, koja je na Facebooku objavila apel.

"Tata Marin javio mi se sinoć i rekao da je vidio objavu te će uplatiti 400 tisuća kuna od hipoteke za Šimuna Petra. Obitelj Maruna ima četvero djece. Nažalost, Šimun Petar teško je bolestan, na palijativi je posljednjih godinu dana. Žive kao podstanari i svaki tjedan putuju iz Maslenice u Zagreb na liječenje, a Šimunu su još potrebni i vitamini. Roditelji su jako skromni i jedva sam ih nagovorila da se obrate za pomoć. Baš kao i tata Marin, rekli su kako će sav eventualno preostali novac proslijediti za liječenje druge bolesne djece", kazala je Funtek.

Obitelj Rončević vlastitih 400 tisuća kuna darovat će obitelji teško bolesnog dječaka (Foto: PIXXSELL/Facebook) Obitelj Rončević vlastitih 400 tisuća kuna darovat će obitelji teško bolesnog dječaka (Foto: Facebook) Foto: Facebook

Šimun Petar desetogodišnji je dječak koji se već osam godini bori s opakom bolešću. 2011. godine operiran mu je tumor na mozgu u Zagrebu, no 2016. vratio se novi tumor, hondaplastični ostosarkom. Bio je na liječenju u Grčkoj, a trenutačno je nepokretan, ima zatajenje bubrega te je posljednjih godinu i pol na palijativnoj skrbi.

Podaci za uplatu nalaze se u objavi koju možete pročitati u nastavku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene