Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OSUMNJIČENI HRVATSKI DRŽAVLJANI

Razbijen trojac koji je švercao dva kilograma kokaina u Veliku Britaniju, policija opisala domišljatost krijumčara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uskok je, na temelju kazne prijave splitskog Pnuskoka, pokrenuo istragu protiv trojice hrvatskih državljana koji se sumnjiče da su u sastavu zločinačkog udruženja pokušali prošvercati dva kilograma kokaina u Veliku Britaniju.

Tužiteljstvo je priopćilo da su istragom obuhvaćeni 42-godišnjak, 34-godišnjak i 27-godišnjak koji se sumnjiče za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama u sastavu zločinačkog udruženja te nedozvoljeno posjedovanje oružja.

Policija je precizirala kako sumnjiči 42-godišnjaka da je, od rujna 2021. do 23. veljače, povezao u zajedničko djelovanje 34-godišnjaka i 27-godišnjaka te još tri osobe s područja Bosne i Hercegovine, Nizozemske i Velike Britanije radi kontinuirane nabave kokaina iz Nizozemske i njegovog prijevoza te prodaje u Velikoj Britaniji te državama EU, među kojima i Hrvatske.

Uskok ističe da je 42-godišnjak dogovorio s nepoznatom osobom iz BiH kontinuiranu nabavu točno određenih količina kokaina koju treba preuzeti od nepoznate osobe u Nizozemskoj i potom je prevesti i predati nepoznatoj osobi u Velikoj Britaniji.

U tu svrhu, dodaje policija, 42-godišnjak je s nepoznatom osobom u BiH i 27-godišnjakom kupio kamion s prikolicom u kojem su izradili posebni spremnik u kojem mogu krijumčariti do 50 kilograma kokaina. Kako bi prekrili da tim kamionom krijumčare drogu, 27-godišnjak je preko svoje tvrtke dogovarao prijevoz legalnog tereta i njegovo preuzimanje na točno određenim lokacijama, kao i prijevoz do Velike Britanije.

Kod 34-godišnjaka pronađena automatska puška

Tijekom tog prijevoza 27-godišnjak je odlazio u Belgiju i Nizozemsku gdje je preuzimao kokain koji je skrivao u kamionu i potom ga krijumčario i predavao nepoznatoj osobi u Velikoj Britaniji. Pritom je, dodaje policija, 34-godišnjak prenosio upute 42-godišnjaka namijenjene 27-godišnjaku kojem je plaćao troškove puta i nagrade za obavljeni prijevoz droge.

Tako je 27-godišnjak po uputama 42-godišnjaka i 34-godišnjaka ugovorio prijevoz legalnog tereta od Hrvatske do Velike Britanije, gdje su ga 23. veljače zaustavili carinici i policajci koji su pretragom kamiona u posebno izrađenom prostoru pronašli dva kilograma kokaina.

Pročitajte i ovo Dairo Usuga "Usporediv jedino s Escobarom" Čak 500 vojnika i 22 helikoptera hvatalo najopasnijeg narkobosa na svijetu

Uz to, pretragom provedenom u utorak, policija je u posjedu 34-godišnjaka pronašla automatsku pušku s dva pripadajuća spremnika sa streljivom, ističe Uskok.

Pročitajte i ovo Ilustracija OTKRIĆE U ŠVICARSKOJ Bijela kava, ali ne s mlijekom? U tvornici omiljenog napitka pronađeno više od pola tone kokaina

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 34-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, dok su ostala dvojica osumnjičenih već u zatvoru. Protiv sve trojice, policija je podnijela kaznenu prijavu Uskoku koji je sucu istrage splitskog Županijskog suda predložio određivanje istražnog zatvora za 34-godišnjaka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene