Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najstrašniji slučaj je onaj od trinaestogodišnje djevojčice koju su u četiri navrata silovala tri muškarca, a jedan od članova bande razvozio ju je po hotelima u gradu.


Trinaestorica muškaraca optuženi su u Bristolu za silovanje, zlostavljanje i prisiljavanje na prostituciju mladih djevojaka od kojih su neke bile i mlađe od 13 godina. Sud im je odredio kazne zatvora od 18 mjeseci do 13 godina.

Muškarci somalijskog podrijetla, uglavnom u 20-tima, mlade su Britanke zlostavljali godinama. Radili su to prilično perfidno; jedan od njih bi, primjerice, prohodao s djevojkom a onda bi ju uvjeravao da mora spavati i s njegovim prijateljima 'jer je to dio somalijske tradicije', piše Independent.

Jednu od žrtvi silovala su petorica nasilnika kada je imala 16 godina, a jedan od njih je napastvovao njenu 14-godišnju sestru. Na suđenju je utvrđeno da su zlostavljali još četiri djevojke.

Najstrašniji slučaj je onaj od trinaestogodišnje djevojčice koju su u četiri navrata silovala tri muškarca, a jedan od članova bande razvozio ju je po hotelima u gradu. Dolazak u jedan od njih zabilježile su i nadzorne kamere u prosincu 2012. no djevojčica se bojala za svoj život te nije željela svjedočiti da je sve to radila protiv svoje volje.

Vezani članci Jelena Veljača Nakon brojnih žena i bivše hrvatske predsjednice, i Jelena Veljača ima poruku za Miroslava Škoru Reakcije na Škorine izjave o silovanim ženama Reakcije na Škorine izjave o silovanim ženama i pobačaju: "Milo moje, evo damski odgovor!"

Jedna od žrtava imala je samo 11 godina kada ju je Mohamed Jumale pronašao na Facebooku. Nevinost je izgubila s njim, no onda je morala spavati s njegovim bratom i još dvojicom muškaraca, i to u parku u Bristolu ispod mosta. 

Opisala jekako je s prijateljicom dolazila 20-ak puta u kuću u Eastonu 'jer nisu imale što drugo raditi'. Bile bi same sa šestoricom muškaraca i bilo ih je pomalo strah.

Mađarska policija okrivljuje žrtve za silovanje

Svojim su žrtvama nudili novac, obično oko 300 kuna, a zatim bi im davali drogu, alkohol i poklone u zamjenu za pružanje seksualnih usluga starijim muškarcima, pripadnicima somalijske zajednice u Bristolu. No, djevojke su po potrebi razvozili širom Engleske.

Sumnja se da postoje još dvije ili više grupa silovatelja, o čemu policija još uvijek vodi istragu.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook