Zdravko Mamić
Zdravko Mamić Foto: Armin Durgut/Pixsell

Dvojica muškaraca optuženih da su 2016. provalili u vilu Zdravka Mamića na Tuškancu i ukrali vrijedne predmete danas su nepravomoćno osuđena na Općinskom sudu u Zagrebu.


T. M. (31) osuđen je na godinu i šest mjeseci zatvora, s time da u zatvoru mora izdržati najmanje 7 mjeseci, dok mu se ostalih 11 mjeseci uvjetuje time da u 5-godišnjem roku ne počini novo kazneno djelo. D. S. (24) dobio je uvjetnu zatvorsku kaznu od godinu dana zatvora s trogodišnjim rokom kušnje.

Vezani članci Zoran Mamić Pala odluka! Odbijena molba Zorana Mamića za izdržavanjem kazne u BiH, slijedi raspisivanje tjeralice Zvonko Vekić i Darko Krušlin Počeo postupak osječkim sucima koji su se družili s Mamićem, odvjetnik Darka Krušlina: "S jedne strane imate suca, s druge čovjeka u bijegu koji truje medijski prostor"

Oni su se, prema presudi, 5. veljače 2016. godine između 17:25 i 20 sati u dogovoru s dvojicom maloljetnika dovezli na Tuškanac. Jedan je maloljetnik ostao u autu, a njih su dvojica s drugim maloljetnikom došla do dva metra visoke ograde obiteljske kuće Zdravka Mamića, preskočila je i ušla preko terase.

Maloljetnik je ostao u dvorištu čuvati stražu, a dvojica osuđenih ušla su u Mamićevu kuću, uzela ručni sat marke Hubolt s dva reda dijamanata i crnom narukvicom od kaučuka, ručni sat marke Audemars Piguet, ručni sat marke Ulysse Nardin, ženski sat Rolex, srebrnu narukvicu s privjeskom, dva zlatna lančića... Nakon toga su pobjegli, pišu 24 sata.

Obojica moraju solidarno nadoknaditi 60.000 kuna Mamiću, dok se za ostatak naknade štete od 290.000 kuna Mamić s imovinskopravnim zahtjevom upućuje na pokretanje građanske parnice. Naime, Mamić je sam ukradene dragocjenosti procijenio na 350.000 kuna, na koliko je ispostavio imovinskopravni zahtjev.