Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvojica muškaraca optuženih da su 2016. provalili u vilu Zdravka Mamića na Tuškancu i ukrali vrijedne predmete danas su nepravomoćno osuđena na Općinskom sudu u Zagrebu.


T. M. (31) osuđen je na godinu i šest mjeseci zatvora, s time da u zatvoru mora izdržati najmanje 7 mjeseci, dok mu se ostalih 11 mjeseci uvjetuje time da u 5-godišnjem roku ne počini novo kazneno djelo. D. S. (24) dobio je uvjetnu zatvorsku kaznu od godinu dana zatvora s trogodišnjim rokom kušnje.

Vezani članci HGSS Karlovac Crni Džek i Kumpić: HGSS-ovcima pokušali provaliti u prostorije, oni im se narugali Ilustracija Kaos u Međimurju: Upali mu u kuću, udarili ga i opljačkali. Zatim su ukrali auto...

Oni su se, prema presudi, 5. veljače 2016. godine između 17:25 i 20 sati u dogovoru s dvojicom maloljetnika dovezli na Tuškanac. Jedan je maloljetnik ostao u autu, a njih su dvojica s drugim maloljetnikom došla do dva metra visoke ograde obiteljske kuće Zdravka Mamića, preskočila je i ušla preko terase.

Maloljetnik je ostao u dvorištu čuvati stražu, a dvojica osuđenih ušla su u Mamićevu kuću, uzela ručni sat marke Hubolt s dva reda dijamanata i crnom narukvicom od kaučuka, ručni sat marke Audemars Piguet, ručni sat marke Ulysse Nardin, ženski sat Rolex, srebrnu narukvicu s privjeskom, dva zlatna lančića... Nakon toga su pobjegli, pišu 24 sata.

Obojica moraju solidarno nadoknaditi 60.000 kuna Mamiću, dok se za ostatak naknade štete od 290.000 kuna Mamić s imovinskopravnim zahtjevom upućuje na pokretanje građanske parnice. Naime, Mamić je sam ukradene dragocjenosti procijenio na 350.000 kuna, na koliko je ispostavio imovinskopravni zahtjev.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju