Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zakon o umjetnoj oplodnji

Kritika Papinog veleposlanika Vladi: 'Nadam se da ne dolazim prekasno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Apostolski nuncij Alessandro D'Errico poslao je poruku Vladi.

Apostolski nuncij Alessandro D'Errico uputio je kritike hrvatskim vlastima, vezano za Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zbraja se šteta Snažno nevrijeme na istoku Hrvatske: Grom udario u farme, buknuli požari Đakovački vezovi, ilustracija - 5 veliko finale "Ovo je stvarno samo za pričati i za diviti se": Đakovački vezovi oduševili posjetitelje pjesmom, tradicijom i običajima

Izjavio je da se nada da ne dolazi prekasno te da će hrvatske vlasti pričekati s donošenjem odluke. D'Errico je najavio sastanak s predsjednikom Josipovićem i rekao kako se nada i sastanku s drugim predstavnicima vlasti, kako bi ih uvjerio da ne donose takav Zakon.

Apostolski nuncij posjetio je  predsjednika Hrvatske biskupske konferencije i đakovačko - osječkog nadbiskupa Marina Srakića.

>> Ostojić: Neplodnost je bolest, a ovaj Zakon omogućuje liječenje

Podsjetimo, Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji u zadnje vrijeme podigao je mnogo prašine i doveo do raskola u mišljenima između Vlade i Crkve te oporbe.

Njime bi se omogućila oplodnja 12 jajnih stanica, pri čemu bi se u tijelo žene mogla unijeti dva zametka, iznimno tri ako je riječ o posebno rizičnoj skupini žena. Zakon dopušta zamrzavanje jajnih stanica i zametaka, pri čemu bi se one mogle čuvati pet godina na teret države, a nakon toga pet godina bi se mogle čuvati na teret para koji je podvrgnut oplodnji.

Nuncij se tijekom posjeta Đakovu osvrnuo i na umirovljenje đakovačko - osječkog nadbiskupa Marina Srakića. Rekao je kako odluka o toj temi neće baš skoro stići, jer je papa Benedikt XVI trenutno na godišnjem odmoru.

 Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene