Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezadovoljni Živim zidom

Osniva se nova politička stranka 'Slobodna Hrvatska'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osnivačka skupština nove političke stranke Slobodna Hrvatska (SH) koju osnivaju nezadovoljni članovi Živog zida počela je u subotu poslijepodne u Zagrebu.

Glasnogovornica stranke Tajana Pavlović Stojić rekla je  da je iz Živog zida zbog "potpuno nedemokratskog i autoritarnog vođenja stranke istupilo 140 bivših aktivnih članova, među kojima i predsjednici svih važnijih županijskih i gradskih ogranaka".

Pročitajte i ovo Milan Bandić Otvorio Trgovački sud Milan Bandić u stečaju, dug dodatno narastao Slika nije dostupna Previranja u Živom zidu Sinčić: Nije Živi zid zrno zobi pa da ga svaka vrana pozoba

Naglasila je da će nova stranka zadržati aktivizam koji će, ustvrdila je, biti puno temeljitiji i ozbiljniji. "Nastojat ćemo našim akcijama upozoravati na probleme oko nas", kazala je Pavlović Stojić. Dodala je i da su im uzor talijanska stranka Pokret pet zvjezdica, koja postupa po principima direktne demokracije.

Glavni tajnik Slobodne Hrvatske Dušan Cvetanović kazao je da je ona "moderni demokratski pokret". nastao iz Živog zida. Cilj im je aktivizam u zaštiti osiromašenih sugrađana i ustrojavanje ozbiljne političke stranke koja će u idućem razdoblju moći konkurirati HDZ-u i SDP-u u smislu podrške i organizacije, kazao je.

"U Slobodnu Hrvatsku prešlo je dvije trećine aktivnog članstva bivše stranke tako da imamo infrastrukturu diljem Hrvatske. Pozivamo sve koji žele zemlju slobodnu od korupcije, kriminala, siromaštva te ostvarenje uspješne i moderne Hrvatske iz koje nećemo iseljavati, već ćemo graditi vlastitu budućnost. Hrvatska je umorna od politike koja se temelji na podjelama, predrasudama i floskulama. SH će promovirati pozitivnu politiku temeljenu na činjenicama i dokazima te inzistirati na javnoj raspravi i promovirati one koji zemlju guraju naprijed", kazao je Cvetanović. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene