Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osječki bračni parovi koji su u braku pedeset godina i više obilježili su Valentinovo na već tradicionalnom domjenku kod gradonačelnika. I dobro su se zabavili.


Uz pjesmu, ples i prigodni ručak Grad ih je počastio i novčanom čestitkom od sedamsto kuna, a oni su zauzvrat mlađima otkrili tajnu kako dočekati zlatni pir. Kako su uspjeli punih 50 godina ostati u skladnom braku? 'Razumijevanje, tolerancija, a najprije ljubav da se razumijemo, ljubav, pa onda poslije razumijevanje i tolerancija. Naročito u trenucima kad čovjek malo pogriješi, al ne može se ne pogriješiti', složio se jedan bračni par. I trebaju nazdraviti. Devedesetak parova koji su u braku najmanje pedeset godina ugostio je osječki gradonačelnik koji je u braku tek deset.

Vezani članci Slika nije dostupna Znate li koja je najpopularnija ljubavna pjesma? Slika nije dostupna Dolazi Valentinovo: Donosimo listu idealnih poklona za svačiji džep!

'U nedjelju je Dan zaljubljenih i upravo vi ove godine obnavljate bračni zavjet ili slavite 50. godišnjicu. Ja vam na tome čestitam u ime gradske uprave. Vi ste uzor, jer upravo je obitelj temelj našeg društva', rekao je Krešimir Bubalo, osječki gradonačelnik. 'Ljubav, poštivanje i sloga, ako idemo nekamo, idemo skupa, a kako bi to bilo da žena ide u gostionu a ja doma ili ja idem, a ona ostaje. Ako i nismo uvijek bili skupa u mislima smo bili', kazao je drugi bračni par. 'Što si izabrao to je moralo biti do kraja života, stisni zube i trpi. I to prođe opet za par dana i opet Jovo nanovo', kazao je jedan suprug. I nakon pedeset godina braka njima nema dana bez poljubaca. Bilo je i lijepoga i ružnoga, ali da ponovno biraju izabrali bi, oboje kažu, isto.